Dátum vydania tretieho štúdiového albumu skupiny Florence and The Machine je nastavený na 1. jún. Už od februára však postupne navnaďuje svojich fanúšikov jedným novým singlom mesačne. Práve dnes zverejnila ďalší.

Anglická indie-rocková kapela Florence and the Machine tento týždeň na Youtube zverejnila skladbu Ship To Wreck. Nahrávka je ďalším singlom z očakávaného albumu How Big, How Blue, How Beautiful, ktorý formácia plánuje vydať 1. júna. Jeho produkciu má na starosti Markus Dravs, ktorý spolupracoval aj s Björk, Arcade Fire či Coldplay. Na štúdiovke, ktorá ponúkne v základnej verzii jedenásť skladieb, sa podieľajú aj Paul Epworth (Adele - 21), Kid Harpoon (Jessie Ware - Devotion) a John Hill (Christina Aguilera - Bionic).
 
Novinku v stredu premiérovo odvysielala rozhlasová stanica BBC Radio 1 a kapela sa s ňou podelila aj prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti Facebook. "Tuším som premýšľala o svojej vlastnej deštruktívnej stránke a o tom, ako niečo môžete vytvoriť, len preto, aby ste to zničili. Tešiť sa/ničiť, vytvárať/búrať atď... Keď sa nachádzate v takom víre, často to končí tak, že ste zničili to, čo ste mali najradšej," napísala ku skladbe líderka kapely Florence Welch.


Len pred dvoma týždňami pritom kapely vydala úplne inú ochutnávku z nadchádzajúcej kolekcie. Singel St. Jude s výpravným videoklipom, v ktorom vzýva "patrónku stratených prípadov" blúdiac mestom a hľadajúc východisko z bezútešnej situácie v láske, ukazuje kapelu v menej popovej a viac melancholickej podobe. Režisérsky sa pod video podpísal Vincent Haycock (Lana Del Rey - West Coast).


Tracklist albumu How Big, How Blue, How Beautiful:
 

1. Ship To Wreck 
2. What Kind of Man 
3. How Big How Blue How Beautiful 
4. Queen of Peace 
5. Various Storms & Saints 
6. Delilah 
7. Long & Lost 
8. Caught 
9. Third Eye 
10. St Jude 
11. Mother

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: PR 

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine