Už tento víkend, v sobotu 13. apríla, štartuje ďalší ročník cyklu komorných koncertov Hudba v kruhu. Organizátori pozvali do Lučenca medzinárodných hostí, ktorí odohrajú sólové vystúpenia na rôznych miestach počas troch mesiacov. V minulosti sa v rámci cyklu predstavili hudobníci ako Bill Frisell, Thomas Morgan alebo Jakob Bro.

Tento rok sa v kruhu sa ako prvý predstaví kanadský hudobník Eric Chenaux. Koncert sa uskutoční vo foyer kina Apollo v Lučenci 13. apríla o 20:00. "Ericova hudba sa nachádza na pomedzí 'tradičnosti' a vytrvalého skúmania vzťahov medzi spontánnou improvizáciou a štruktúrami pesničiek o láske. Chenaux svojím spevom a hrou na gitare posúva jazz do nových, neprebádaných teritórií," píše o hudobníkovi britský denník The Guardian.


O necelý mesiac, v sobotu 4. mája, sa v slovenskej premiére predstaví americký gitarista a skladateľ Marc Ribot. Jeden z najoriginálnejších hudobníkov súčasnosti, považovaný za legendu newyorského downtownu, je známy ako gitarista Toma Waitsa a dlhoročný spoluhráč Johna Zorna. Koncert sa uskutoční v Tančiarni - v zrekonštruovanej historickej budove bývalej smaltovne v Lučenci.

Podujatia Hudba v kruhu majú kvôli komornému rozpoloženiu koncertného priestoru obmedzenú kapacitu. Lístky na oba koncerty sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.


Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol za organizátorov David Petráš z občianského združenia Projekt RUINY. Viac sa dozviete na oficiálne FB stránke www.facebook.com/projektruiny.