"Neboj, zas všechno v dobré se obrátí," spieva Richard Krajčo v novom chytľavom singli Hned teď (pojď být světlometem), v ktorom skupina Kryštof nabáda poslucháčov k tancu, smiechu a viere. Videoklip je poskladaný z domácich záberov českých hviezd obľúbených sociálnych sietí Instagram a TikTok.

Po úspešnom duete so Simou Martausovou Hvězdáři, ktorého videoklip má od novembra na Youtube už vyše tri a pol milióna zhliadnutí, prichádza jedna z najpopulárnejších českých skupín Kryštof s tanečnou piesňou plnou optimizmu a nádeje s názvom Hned teď (pojď být světlometem). Frontman kapely Richard Krajčo v piesni vyzýva fanúšikov k pozitívnemu naladeniu a viere, že napriek súčasnej zložitej situácii a neistote prídu opäť dobré časy.

Prvotný nápad vznikol už pred pár mesiacmi pri ladení gitary spevákovej 12-ročnej dcéry Jasmínky. Text k nej však napísal až s príchodom koronavírusu, pričom fanúšikov chce pesničkou povzbudiť a rozvíriť tak aktuálnu temnú atmosféru. Podomácky vytvorený videoklip má za dva dni 150-tisíc prehratí.


Myslieť na lepšie zajtrajšky a nenechať sa zomlieť

"Príbeh tejto piesne sa začal v januári detskej izbe, keď som najmladšej dcére ladil gitaru. Na začiatku februára potom časť kapely odletela do Londýna, kde vzniklo demo pod taktovkou producenta Yoada Neva (Yoad Nevo spolupracoval so Siou, Pet Shop Boys, Sugababes či Bryanom Adamsom, pozn. red.). Skladbu sme pôvodne chceli dokončiť až na jeseň, ale keď prišli udalosti spojené s koronavírusom a ja som videl, ako sa veľa ľudí okolo nás rúti do depresií a boja sa, čo príde, napísal som text o tom, že je potrebné myslieť na lepšie zajtrajšky a nenechať sa zomlieť," približuje vznik piesne spevák a skladateľ.

Singel sa nakoniec donahrával v Prahe a londýnskemu producentovi, ktorý je majiteľom Nevo Sound Studios, bol poslaný na mix. Počas toho dostala kapela nápad urobiť "karanténny" videoklip, s ktorým Krajčovi pomohla jeho dcéra a hviezdy sociálnych sietí. "Choreografiu k videoklipu vymýšľala Jasmínka, ktorá so mnou klip aj strihala. Celý je natočený na mobil, spracovaný v iPade a okrem kapely v ňom tancujú hviezdy Instagramu a TikToku: Naty Hrychová, Mína, Nela Kailová, Annie Camel, Terysa, Adydy a Anička Šulcová," komentuje vizuál Richard Krajčo. Kapela si pri tejto príležitosti založila aj vlastný TikTok účet @krystok7.
 
Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Kryštof