Reminiscencia na Drunk in Love v artovom štýle Lany Del Rey, Shakira s oveľa horším songom ako videom, Courtney ako zombie-princezná, či Dan Auerbach z The Black Keys v role kazateľa. Vo výbere hudobných videí nájdete aj nové klipy kapiel Metronomy a Savages, či lyric videá Ariany Grande a speváčky Robyn s kapelou Röyksopp.

Americká speváčka Lana Del Rey zverejnila videoklip k piesni West Coast, ktorá je prvým singlom z jej pripravovanej štúdiovky Ultraviolence. 27-ročná rodáčka z New Yorku sa v čiernobielom videu prechádza po pláži v sprievode dlhovlasého mladého muža. Na ďalších záberoch sa vezie v aute a fajčí cigaretu a v závere ju v jedinej farebnej scéne obklopujú plamene. Pieseň West Coast mala svetovú premiéru 14. apríla na BBC Radio 1 (písali sme o nej aj TU), pričom ako singel vyjde 18. mája.


Keďže Lana na albume spolupracovala s Danom Auerbachom, spevákom, multiinštrumentalistom a producentom kapely The Black Keys, dovolím si pokračovať práve novým videom tejto kapely. (Vlastne už ani nie je úplne nové, no pred týždňom sme výber "odložených" noviniek z celého týždňa vynechali, a tak boli odložené ešte o niečo dlhšie.) V klipe Fever si rockové duo aj zahralo, pričom Auerbach stvárnil horlivého rečníka či kazateľa na stretnutí akejsi skupiny ľudí. O réžiu novinky sa postaral fotograf Theo Wenner, ktorý je synom spoluzakladateľa amerického dvojtýždenníka Rolling Stone Janna Wennera.


Ďalšiu novinku The Black Keys predstavili naživo v londýnskom štúdiu Maida Vale pri nakrúcaní šou Zanea Lowea na BBC Radiu 1. Ide o skladbu Bullet In The Brain. Už túto sobotu Patricka Carneyho a Dana Auerbacha čaká vystúpenie v jednej z najsledovanejších amerických televíznych relácií Saturday Night Live. Ich hostiteľkou bude známa herečka Charlize Theron.

Obe piesne pochádzajú z očakávanej štúdiovky Turn Blue, ktorý by mala vyjsť 12. mája. Kapela ôsmu štúdiovku nahrávala v Los Angeles, Nashville a Benton Harbor v štáte Michigan, pričom na produkcii sa podieľal aj Danger Mouse


A teraz už Shakira, ktorej skladba Dare (La La La) je dosť zlým pokusom o klubový hit. Zaujímavosťou je, že videoklip, ktorý ju sprevádza, sa nakrúcal ešte v roku 2012 k úplne inej skladbe, na ktorej speváčka v tom čase pracovala. Tomu zodpovedá aj výsledok, pretože video sa k tanečnej piesni príliš nehodí. Refrén sa však bude hodiť na brazílske štadióny počas Majstrovstiev sveta vo futbale, kde má asi jedinú šancu stať sa hitom. Lego!


Courtney Love tento týždeň zverejnila videoklip k singlu You Know My Name. Blonďavá rockerka v klipe prezentuje pieseň v spálni v bielych šatách a s čiernou gitarou, pričom okolo seba robí neporiadok alebo sa hrá s veľkými disko guľami. O réžiu sa postarala rodáčka z Budapešti Maximilla Lukacs. Love vydala skladbu 4. mája ako singel, a to spoločne s piesňou Wedding Day, ktorú tiež zverejnila na svojej Youtube stránke.

Hudobníčka už v nedeľu 11. mája odštartuje britské turné, ktoré pozostáva z deviatich koncertov. "Vo Veľkej Británii sa cítim najviac ako doma. Dospievala som ako polovičná Britka a chýba mi to, neviem sa dočkať ako zahrám pre mojich Britov," povedala 49-ročná rodáčka zo San Francisca. Nedávno pritom prekvapila fanúšikov v Londýne v Hayden Wylds Coffee and Records, kde spolu s gitaristom Mickom Larkinom predviedla skladby ako Malibu, Miss World, Northern Star alebo covery Take This Longing Leonarda Cohena a Jeremy formácie Pearl Jam.


Na ukľudnenie emócií pokračujeme videoklipom Reservoir od londýnskej elektro/indie popovej kapely Metronomy. Pieseň je po vynikajúcej retro rádiovke Love Letters druhým singlom z nedávno vydaného albumu Love Letters. Nový animovaný klip režíroval Daniel Brereton.


Hovorí vám niečo meno Ariana Grande? Ak nie, tak asi už nepotrvá dlho a prídu časy, kedy by ste sa o nej dozvedeli aj bez Hudba.sk. Vychádzajúca hviezda amerického popu, ktorú prirovnávajú k Mariah Carey, nedávno zverejnila lyric video k novému singlu Problem (feat. Iggy Azalea) a za týždeň si ho pozrelo vyše 6 miliónov ľudí a pár dní po vydaní dobyla rebríček predajnosti portálu iTunes. 20-ročná kráska s talianskymi koreňmi po prvý raz predviedla pieseň v sobotu 26. apríla v rámci odovzdávania Radio Disney Music Awards.

Singel bude súčasťou jej pripravovanej druhej štúdiovky, o tej však zatiaľ nie sú dostupné ďalšie podrobnosti. Je však možné, že sa na nej objaví spolupráca s kanadským spevákom Justinom Bieberom. Ten totiž na Instagrame zverejnil spoločnú fotku zo štúdia, pričom k nej pripísal "Spoločná pieseň". Grande okomentovala fotografiu slovami "Tajomstvo je vonku".



Kreatívne lyric video nedávno zverejnili aj švédska speváčka Robyn a nórska formácia Röyksopp. Vzniklo k piesni Do It Again, ktorá je prvou ochutnávkou ich očakávaného spoločného minialbumu. Okrem singla bude obsahovať aj ďalšie štyri piesne - Monument, Sayit, Every Little Thing a Inside the Idle Hour Club. Známe sú aj termíny turné, najbližšou zastávkou je Viedeň, 21. augusta. Ďalšie podrobnosti nájdete na webe doitaga.in.


Ak máte chuť na monumentálny rockový náklad, tak nový 10-minútový koncertný videoklip britskej ženskej rockovej kapely Savages (mimochodom, obľúbenej skupiny Geoffa Barrowa z Portishead či vyššie spomínanej Courtney Love) by vás mohol potešiť. Natočil ho Giorgio Testi k skladbe Fuckers, ktorú kapela pravidelne hrávala naživo, aj keď sa na ich debutový album Silence Yourself, ktorý bol vlani nominovaný na Mercury Prize, nedostala. Zaradila sa však medzi piesne, ktoré majú fanúšikovia na ich koncertoch najradšej, a tak ju Savages tento týždeň vydali na 12" EP platni spolu s coververziou piesne Dream Baby Dream od Suicide. 


A na záver opäť niečo na zvoľnenie atmosféry - nový klip švédskych folkových krások First Aid Kit. Natočili ho titulnej skladbe a zároveň pilotnému singlu pripravovaného albumu Stay Gold, ktorý vyjde 9. júna. Na treťom albume sympatického dua sa podieľali producent Mike Mogis, Omaha Symphony Orchestra či Nate Walcott.


Autor: Patrik Marflák (zdroj: SITA, Nme.com, Digitalspy.co.uk, doitaga.in)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey