Dva roky po slovenskej premiére v bratislavskej Refinery Gallery sa na Slovensko vráti fenomenálny projekt 2Cellos. Dvojica virtuóznych, klasicky študovaných violončelistov, ktorí originálne interpretujú filmovú hudbu, klasiku aj popové a rockové hity, vystúpi už o mesiac v Bratislave.

Pochádzajú z Chorvátska, no hudbu študovali na prestížnych školách vo Veľkej Británii a dnes sú pod so svojím unikátnym projektom 2Cellos známi na celom svete. Pravidelne vypredávajú obrovské koncertné haly v Amerike, Ázii, Austrálii aj v Európe a fanúšikov ohurujú hitmi od AC/DC, Guns N' Roses, Nirvany, Michaela Jacksona, či piesňami z filmov Titanic, Pán prsteňov alebo Love Story, ktoré v originálnych sláčikových aranžmánoch dostávajú nový rozmer. Ich najnovšie zverejneným videom je coververzia rockového hitu Eye of the Tiger, no nevyhýbajú sa žiadnemu žánru, minulý rok dokonca prerobili latino hit Despacito.

"Počuť v ich podaní skladby rockových velikánov alebo hudbu z filmov a seriálov ako Rain Man, Hra o tróny a ďalších je naozaj úchvatné. Som veľmi rád, že sa nám podarilo dostať ich aj na Slovensko," teší sa Petr Duben zo spoločnosti Czechoslovak Music Factory, ktorá tento koncert prináša.


2Cellos sú jednoznačne najpopulárnejšie inštrumentálne duo súčasnosti. K celosvetovej sláve im okrem koncertovania pomohol najmä internet, kde majú ich oficiálne videá spolu už viac než 580 miliónov prehratí. Prvýkrát sa výraznejšie zviditeľnili v roku 2011, keď sa ich poňatie skladby Smooth Criminal Michaela Jacksona stalo virálnym hitom. Už v prvých týždňoch si ho pozreli viac ako tri milióny ľudí a dnes má táto pieseň vyše 28 miliónov zhliadnutí. Mnohé z ich novších videí však už toto číslo prekonali.

Absolvent londýnskej Royal Academy of Music Luka Šulić a Stjepan Hauser, ktorý vyštudoval Royal Northern of Music v Manchesteru, očarili aj Eltona Johna. "Choďte sa na nich pozrieť naživo, sú naozaj úžasní! Nespomínam si, že by som od koncertu Jimiho Hendrixa niekedy v 60-tych rokoch videl niečo také strhujúce," povedal na ich adresu po tom, ako ich prvýkrát videl naživo. Slovenskí fanúšikovia budú mať opäť šancu v piatok 15. júna v bratislavskej Inchebe.

Navnaďte sa výberom z ich videí:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.