Čerstvým držiteľom Ceny mesta Košice sa stala skupina No Name. Mestské zastupiteľstvo ju ocenilo za významné úspechy na hudobnej scéne a prínos k popularizácii mesta Košice na Slovensku i v zahraničí. Kapele ocenenie dostala v podobe šiestich originálov pamätných listov pre každého člena, ktoré im vyrobili na vyžiadanie.

Šestica Košičanov je verná svojmu mestu, ktoré hrdo reprezentuje. Členovia skuoiny No Name podporujú i mnohé charitatívne projekty a akcie, ako aktívni bežci sa zúčastňujú aj na Medzinárodnom maratóne mieru. Pre mladých Košičanov sú podľa Mestského zastupiteľstva príkladom, že v metropole východu sa oplatí zostať, a pritom jej robiť dobré meno po celom Slovensku aj za hranicami. Za to skupina vyslúžila Cenu mesta Košice.

"Niektoré ceny máme u nás doma u rodičov, na našom klavíri, kde vznikali prvé hitovky Sestra, Žily, Hľadám. Niektoré máme porozdeľované po súčasných domácnostiach. Ale pri tejto cene sme si vyžiadali vyrobiť šesť originálov pamätných listov. Predsa len sa vraví, že doma nikto nie je prorokom a táto cena je od vlastných," neskrýva radosť Igor Timko, ktorý sa podľa vlastných slov do Košíc zamilováva stále viac.


Chystajú akustické turné

Igor Timko momentálne spolupracuje aj so Staromestským divadlom pri inscenácii Petra Raševa Sanatórium a tiež so Štátnym divadlom v Košiciach. Aktuálne kapela No Name spolupracuje aj na projekte Rómeo a Júlia na scéne JORIK a chystajú pre fanúšikov turné.

"Finalizujeme termíny a koncertné miesta na jar 2019, kedy odohráme akustické turné Dermacol NO NAME Tour. Pred rokom a pol sme oslávili 20 rokov kapely veľkými koncertami, teraz sa vraciame k akustickým koncertom na sedenie. Dovedna sa zastavíme v 25 slovenských a českých mestách," prezradil Igor Timko.

Kapela samozrejme bude koncertovať aj tento rok. Napríklad v júni sa predstaví na Nestvile Open Feste v obci Hniezdne, kde vystúpia aj Rednex, Cigánski DiabliMedial Banana či Komajota.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková z NK Factory. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Iveta Vaculová

Súvisiaci interpreti: No Name