Na slovenskú scénu prichádza nová hudobná formácia Shot Up, ktorú založili známi hudobníci - spevák a gitarista Juraj Zaujec s uznávaným gitaristom Michalom Bugalom. Projekt vznikol z recesie, napokon sa však rozhodli spolu so Štefanom Bugalom a Eugenom Vizvárym svoju radosť z rockovej hudby zdieľať a rozvíriť tak "stojaté vody" slovenského rocku.

Nové zoskupenie Shot Up vydalo ešte koncom apríla svoj debutový singel aj s videoklipom ku cover verzii skladby Enter Sandman kultovej rockovej skupiny Metallica. V klipe okrem členov kapely a ich kamarátov účinkuje aj herec Robo Jakab či mladá herečka Lenka Libjaková. Shot Up klip natočili v spolupráci s režisérom Randym Coldom, ktorý má bohaté medzinárodné skúsenosti.

Pre skladbu Enter Sandman sa Juraj Zaujec a Michal Bugala rozhodli hlavne pre jej nadčasovosť a aktuálnosť z hľadiska textu piesne. "Vo vzťahu k originálnemu videoklipu Metallicy sme chceli poukázať, ako detské nočné mory prirodzene súvisia s tými, ktoré sa týkajú života dospelého človeka v dnešnom svete," vravia hudobníci. 


Shot Up plánujú zverejniť aj ďalšie hudobné počiny už v najbližšej dobe. Momentálne pripravujú materiál a chystajú sériu koncertov, na ktorých sľubujú okrem neobyčajných hudobných výkonov, hlavne absolútnu zábavu a pravý rockový "čurbes" .

Ich najbližší koncert sa uskutoční vo štvrtok, 16. mája v klube Rock Cafe Bratislava, kde ako hosť Shot Up vystúpi Svetlana Rymarenko. Práve s Rymarenko prednedávnom odprezentovali slávny hit Shallow z filmu Zrodila sa hviezda.


Redakciu Hudba.sk informovala kapela Shot Up. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: shotup.sk

Súvisiaci interpreti: Juraj Zaujec