Slovenská hudobná scéna sa otriasa v základoch, pretože sa ju chystá prevziať mafia. Britsko-slovenský kartel prichádza na trh bez rešpektu k tradíciám, predsudkom, či kompromisom. Pod revolúciou je podpísaná dvojica producentov Toy Boy a Vlado "Randy" Gnepa.

 Ich usporiadané životopisy obrátil o stoosemdesiat stupňov projekt Mafia Corner. Randy je v súčasnosti jeden z najúspešnejších slovenských producentov. Decentne, ako klasický študovaný muzikant, odštartoval kariéru Toy Boy, ktorého profesionálne túlanie sa Európou malo konečnú zastávku v Londýne. V anglickej metropole nabral jeho život nové grády. Postupne prešiel štúdiami SNK Studios a Toy Gun Studio, producentsky participoval na skladbách svetoznámych Keane a aktuálne spolupracuje s finalistkou Voice of Ireland Siobhan McKenna, ktorej sa venoval Kian Egan z Westlife. Obidvaja sa však rozhodli vystúpiť z tieňa iných interpretov a pod spoločnou značkou pripravujú revolúciu.

„Pre Slovensko a Česko je možno netradičné, aby kapelu tvorili dvaja producenti, ale celosvetový trend kráča práve týmto smerom, pričom ako príklad uvediem Calvina Harrisa, Davida Guettu, Swedish House Mafiu alebo Will.i.am,“ vysvetľoval Randy. Charakteristickou črtou Mafia Corner sú umelecká sloboda a vlastné pravidlá, ktorými chcú slovenskú hudobnú scénu priviesť k životu. Cestu na vrchol jej bude dláždiť electro, house, dance, pop, drum&basse, dubstep alebo napr. electro swing.

„Mafia je niečo celkom iné, ako sme doteraz robili. Hudobne môžeme vyprodukovať, čo chceme. Každý singel môže byť štýlovo a náladovo iný, lebo si to, jednoducho, môžeme dovoliť,“ dodal Toy Boy. Keď začali pociťovať, že hudobný trh stagnuje, rozhodli sa založiť vlastný kartel, ktorý nepozná kompromisy. „Som ovplyvnený výhradne britským zvukom, ktorý je založený na slobode a experimentovaní. Do Mafie Corner sa teda snažím priniesť nadhľad a odstup, ktorý by som na Slovensku nikdy nezískal,“ odkázal Toy Boy.

Vypočujte si singel L.A.S.K.A. od Dominiky Mirgovej a Rakbyho, ktorý produkovali práve Mafia Corner:


Zdroj: Grand Studio, Facebook.com/MafiaCornerOfficial
Foto: Jaroslav "Sohe" Suchár