Slovenské duo Kinsfolk predstavuje nový singel All My Friends Are Getting Married. K novinke pripravili hudobníci skvelý retro vizuál, v ktorom okrem aktuálnych záberov dvojice dominujú krátke "výstrižky" zo svadobných VHS kaziet ich rodičov a rodičov ich priateľov. O finálny zvuk piesne s hitovým potenciálom sa postaral dánsky producent Joel Krozer.

Kinsfolk sú na hudobnej scéne už päť rokov, no hoci od prvého singla Adelaide je jasné, že dvojicu čaká svetlá budúcnosť, na ich dlhohrajúci debut fanúšikovia stále čakajú. Bratranci z východoslovenského mestečka Sobrance Peter Cinkanič a Dominik Demčák sa s nahrávaním prvého albumu ani s vydávaním singlov príliš neponáhľajú. Napriek tomu majú už vo svojom repertoári dostatočnú zásobu pesničiek, ktoré môžete poznať z koncertov. A práve tie mladým hudobníkom pomohli pri výbere piesne, ktorá sa stala ich aktuálnym singlom.

"Na koncertoch má pesnička All My Friends Are Getting Married veľmi dobrú odozvu, takže to bola pre nás jasná voľba. Text je inšpirovaný pocitom človeka, ktorý je vo veku, kedy sa všetci naokolo sobášia, a zamýšľa sa nad tým, či má pokračovať vo svojom živote podľa vlastných pravidiel alebo svoj život porovnávať s ostatnými," hovorí Peter Cinkanič.


Možno aj vďaka textu, s ktorým sa dokážu určite stotožniť mnohí poslucháči s vekom okolo tridsiatky, si pozitívne ladená pesnička s dobrou energiou našla mnoho fanúšikov na streamovacích sllužbách. Navyše ju editori streamingovej služby Spotify nasadili do viacerých playlistov ako New Music Friday CZ & SK; Fresh Pop Motivace; Pop Rock Jízda alebo AutoRadio, za čo sú Dominik a Peter veľmi vďační. 

Vo svojom piatom singli sympatická hudobná dvojica potvrdzuje, že našla svoj vlastný skladateľský rukopis, v ktorom sa spájajú ich pesničkárske korene s modernou popovou produkciou a výrazným retro nádychom. Zároveň si už od debutovej skladby Adelaide dávajú záležať aj na vizuálnej stránke svojej tvorby. Na novom videoklipe odviedli veľký kus práce talentovaní filmári Martin MarkoLenka Gmitrová, s ktorou nakrúcali aj videoklip k Adelaide.

Celá skladba sa nesie v pozitívnom duchu, v klipe jej náladu s odľahčenou hravosťou umocnili ešte viac. "Sme veľmi radi, že sme sa pri tomto klipe spojili s Martinom a Lenkou. Už dlhší čas sledujeme ich kvalitnú tvorbu a boli sme si istí, že do toho dajú úplne všetko a výsledok bude stáť za to. V klipe sú použité autentické svadobné zábery z 90-tych rokov. Prestrihali sme svadobné videá z videokaziet našich rodín a rodín našich kamarátov so všednými a možno aj netradičnými aktivitami nás dvoch," približuje Dominik Demčák. 


Talentovaní Slováci, ktorí momentálne pôsobia v Prahe, sa vo svojej hudbe inšpirujú širokou škálou umelcov, niektorí z nich nie sú u nás veľmi známi a poznajú ich skôr alternatívne zameraní fanúšikovia. Pri All My Friends Are Getting Married však Peter a Dominik netaja, že sa inšpirovali synthrockom 80-tych rokov a pesničkárskymi legendami ako Tom Petty alebo Bruce Springsteen.

"Nahrávali sme v Petrovom domácom štúdiu, ktorý to následne aj mixoval. O mastering sa postaral znova Joel Krozer, ktorý zvuk skladby posunul na iný level," hovorí Dominik. S dánskym producentom kapela spolupracovala aj na predchádzajúcom singli Tough Girl.

Momentálne chalani pracujú na nových skladbách a najbližšie ich môžete vidieť naživo 3. júla v Nových Zámkoch na akcii Vzdušné Zámky.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér skupiny Kinsfolk Edo Kopček. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.