Spevák, gitarista a hudobný producent Jozef Rezník alias zef má nový singel s názvom Oči. Prináša v ňom pohľad do sveta nevyslovených vzťahov, ktoré vznikajú medzi ľuďmi prostredníctvom jediného spojenia – stretnutia pohľadov. Novinku zverejnil spolu s netradičným videoklipom inšpirovaným populárnym klubovým konceptom Boiler Room, kde sa ľudia zabávajú nie pred, ale okolo dídžeja.

Talentovaný hudobník, známy svojím pôsobením v kapelách Walter Schnitzelsson a Para, začal presne pred rokom vydávať svoju sólovú tvorbu pod umeleckým menom zef. Po skladbách 4:20 (Už je čas) a V tieni zdania vydal na konci mája svoj tretí singel s názvom Oči.

Témou piesne sú stretnutia pohľadov, ktoré sa často odohrávajú medzi neznámymi ľuďmi v baroch a na rôznych verejných miestach, napríklad aj v hromadnej doprave. Každý si tieto momenty vykladá svojím spôsobom – niektorí ich vnímajú ako pokušenie a rozhodnú sa ich nasledovať, iní odolajú a nechajú si potenciálne príbehy radšej v hlave.

Videoklip k piesni Oči bol inšpirovaný zážitkami, ktoré Jozef Rezník získal pri sledovaní relácie Boiler Room. "Klip vznikol tak, že som sa vždy pri pozeraní Boiler Roomu zameriaval skôr na ľudí a príbehy, čo sa diali okolo dídžeja. Vždy sa tam dialo úplne všetko od príliš motivovaných tanečníkov až po plač na tanečnom parkete. Klip sa točil na jeden záber v bratislavskom Temnom Ost Blocku, ktorý hostí trebárs aj tanečnú párty Jašenie, čo je taká slovenská odnož Boiler Roomu," opisuje zef.

"Herci sú v skutočnosti väčšinou moji kamaráti a známi z Bratislavy, čo boli ochotní v nedeľu ešte potiahnuť a zabaviť sa. Nálada je autentická, keďže bar aj v čase natáčania zostal otvorený," dodáva spevák.

V druhej polovici roka plánuje zef vydať EP nahrávku. "Plány do budúcna sú prirodzene vydávať novú hudbu. Na jeseň chcem uzavrieť vydané aj nevydané skladby do EP, takže sa možno dočkáme aj nejakého pevného nosiča, nie len streamu. Koncertná premiéra už bola na bratislavskom Urban markete a určite budem pokračovať, zrejme rôznymi support koncertami hlavne na jeseň."

Singel Oči je okrem Youtube dostupný aj na všetkých streamovacích platformách.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová. Správu sme upravili a doplnili.