Americká kapela Linkin Park ohlásila na november európske turné k novému albumu The Hunting Party (2014), v rámci ktorého sa najbližšie k slovenským fanúšikom predstaví vo Viedni. Koncert v Stadthalle sa uskutoční 14. novembra a vstupenky naň sú v predaji v cene od 57,50 eura.

Linkin Park odštartujú turné 3. novembra v Zürichu, neskôr zahrajú napríklad aj v Amsterdame, Hamburgu, Mníchove, Paríži, Berlíne, Manchestri a ukončia ho 23. novembra v Londýne. V úlohe predskokana sa na všetkých koncertoch predstaví americká skupina Of Mice & Men.

Album The Hunting Party vyšiel 17. júna. Hudobníci predtým z nahrávky zverejnili aj single Guilty All the Same s hosťujúcim raperom Rakimom, Until It's Gone a Final Masquerade. Na šiestej štúdiovke s kapelou spolupracovali aj Tom Morello z Rage Against The Machine, Daron Malakian zo System Of A Down a Page Hamilton z formácie Helmet. O produkciu albumu sa postarali Brad Delson a Mike Shinoda.


Linkin Park vznikli v roku 1996 v Kalifornii a v súčasnosti pôsobia v zostave Chester Bennington, Mike Shinoda, Rob Bourdon, Brad Delson, Dave Farrell a Joe Hahn. Na konte majú albumy Hybrid Theory (2000), Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012) a spomínaný The Hunting Party (2014). Skupina vydala aj množstvo EP nahrávok, kompilácií, živákov či dva remixové albumy. Medzi najväčšie hity držiteľov dvoch prestížnych cien Grammy patria skladby Crawling, In The End, Somewhere I Belong, Numb či What I've Done.

Zdroj: SITA (Gigwise.com, archív)
Foto: Brandon Cox / Parlophone

Súvisiaci interpreti: Linkin Park