Kapela Smola a Hrušky si užíva festivalové leto, do ktorého vplávala rovno z doposiaľ najväčšieho klubového turné. Na ňom oslávila svoju osemnástku, tisíci koncert kariéry a krsty nového výberového albumu Best On 1997 – 2015 v Prahe a Bratislave. Spomínaná výberovka obsahuje aj pilotný singel a aktuálny letný hit Mary.

Napriek tomu, že niektoré rádia ju už principiálne ignorujú, tak fanúšikovia si ju žiadajú čoraz viac. "Mary má veľký hitový potenciál a ešte som nezažil, aby sa tak rýchlo ujala nová skladba u našich fanúšikov, ktorí si ju spievajú s nami od začiatku do konca na každom koncerte odkedy sme ju zaradili do playlistu. Aj preto sme sa rozhodli, že napriek nezáujmu niektorých rádií využijeme našu silnú pozíciu na sociálnych sieťach a podporíme tak jednoznačne náš najväčší letný hit," prezrádza Spoko frontman kapely Smola a Hrušky.

Po nevydaných singloch VylížemBerenikou Kohoutovou, Televízne noviny so Zverinom či Čierny Biely s kapelou Gulo Čar a raperom Supom z kapely Moja reč je tu další úspešný singel a klip Mary, ktorý vznikol spolu s talentovaným tímom Learto production a fanúšikovia si ho môžu vypočuť a pozrieť na oficiálnom TV kanáli skupiny.


Kapela na svojej oficiálnej facebookovej stránke odštartovala veľkú letnú súťaž s hitom Mary, kde môžu fanúšikovia každý týždeň počas prázdnin získať zaujímavé ceny, dokonca aj 2 voľné vstupy a vreckové na niektorý z festivalov, ktoré sa stali partnermi tejto súťaže, a na ktorých Smola a Hrušky vystúpia. Takto si môžu spestriť leto na festivaloch ako sú: Music Summer Ružiná, Music Summer Duchonka, Music Summer Orava, Rip fest, Boje na Hrone, Červeník festival, Hody Trebatice a zažiť na nich veľkú letnú párty s kapelou.

Výberovku BEST ON 1997 – 2015 si fanúšikovia môžu objednávať cez oficiálne shopy kapely: Smolaahrusky.sk/eshop alebo Shop.rukahore.sk/smolaahrusky či priamo na koncertoch.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Martin Hlavatý, manažér kapely Smola a Hrušky.

Foto: Katarína Orešanská

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky