V sobotu 10. Augusta sa v Parku Š. Moysesa v Žiari nad Hronom uskutoční najväčšia hudobná udalosť Banskobystrického kraja – CITY FEST ZH. Ide o mestský letný hudobný festival, ktorého atraktívny program za symbolické vstupné každoročne priláka do nádherného prostredia parku tisícky návštevníkov.

Festival sa koná už niekoľko rokov a za ten čas priniesol vystúpenia takých mien ako sú David Koller, Boban Marković orkestar, Jana Kirschner, Desmod, Tublatanka, Aneta Langerová a ďalší. Program aktuálneho ročníka ponúkne nielen známe mená, ale aj zaujímavé hudobné formácie, či nové talenty. Na svoje si prídu aj fanúšikovia hip-hopu, keď festival o 14.00 hodine otvorí populárna formácia Moja reč so skupinou Komplot. Veľkým lákadlom bude aj "česko-slovenská Madonna" Dara Rolins, ktorá sa na festivale predstaví poprvýkrát so svojou tanečnou show.

Jedna z najlepších slovenských speváčok Katka Knechtová zahrá so svojou skupinou. V minulosti vystúpla na City feste ešte v rámci kapely Peha. Skvelú zábavu a dokonalý muzikantský prejav prinesie aj česká festivalová hviezda - kapela Buty, ktorá určite nevynechá ani také hity ako Mám jednu ruku dlouhou, František Dobrota, Nad stádem koní, Krtek, ale aj nový megahit Píseň práce.

V polnočnej show to naplno rozbalí česká heavy-metalová legenda Kreyson na čele s jubilantom Láďom Křížkom. V programe tiež návštevníci uvidia výnimočnú a čoraz populárnejšiu slovenskú rockabilly formáciu The Cellmates, poprockovú kapelu Spins z Nitry, ktorá sa v minulom roku stala víťazom súťaže City fest challenge, skvelý rusínsky orchester Rusín Čendeš Orchestra, ale aj nový hudobný objav The Fusion z Michaloviec. Okrem hudobných koncertov sú pre detských i dospelých návštevníkov City festu pripravené rôzne atrakcie a stánky s občerstvením. Vstupné na festival je symbolické 1 euro.        

City fest 2013 LINE UP:
14.00: Moja reč a komplot
15.00: Spins - víťaz CFCH 2012
16.00: Rusín Čendeš orchestra
17.00: The Fusion
18.00: Dara Rolins
19.10: Janek Ledecký & band
20.15: Made in ZH - odovzdávanie ocenení Zlatý klinec žiarskym umelcom
21.00: Katarína Knechtová & band
22.20: Buty
23.45: Kreyson
01.00: The Celmates
02.00: Sitňan

Redakciu Hudba.sk informoval a foto poskytol Janko Kulich.

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins, Katarína Knechtová