Koncertná spomienka skupiny Hex na speváka Petra "Ďuďa" Dudáka prinesie zaujímavých hostí. V sobotu 14. augusta v Banskej Štiavnici vystúpia Ján Kuric zo skupiny Vidiek či Lasky z Pary a vo štvrtok 19. augusta na akcii Grape pod mostom zaspievajú aj Beáta Dubasová, Juraj Benetin z Korben Dallas, Juraj Podmanický z Billy Barman a Tomáš Sloboda z Le Payaco.

"Na obe akcie sme pozvali ľudí, ktorých mal Ďuďo rád a aj my ich máme radi. Patria k našej komunite alebo sme sa stretli pri spolupráci a zafungovalo nám to. Máme pocit, že každý z nich vyjadruje inú polohu hudby a tým budú koncerty ešte zaujímavejšie," hovorí Tomáš "Yxo" Dohňanský.  

Spolu s Fefem (gitara), Tybykem (bicie), Šarkanom (spev) a Ladislavom Tvrdým (gitara) sa už tešia na hudobné variácie s hosťami. Na koncert s názvom Hex pre Ďuďa v jeho milovanej Banskej Štiavnici, ktorý sa uskutoční 14. augusta, teda presne v deň druhého výročia jeho predčasného odchodu, zavítajú Ján Kuric zo skupiny Vidiek, Lasky z Pary ale aj spisovateľ a teológ Michal Havran, ktorý sa počas večera postará o hovorené slovo. Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Ján Kuric a Lasky sa predstavia tiež vo štvrtok 19. augusta na akcii Grape pod mostom, kde vystúpi aj legendárna Beáta Dubasová, spevák kapely Korben Dallas Juraj Benetin, líder Billy Barman Juraj Podmanický a Tomáš Sloboda z Le Payaco. S kapelou si zahrá aj prvý bubeník Hexu a člen skupiny Bez ladu a skladu Peter Slameň a známy basgitarista Maťko Gašpar.

"Spolu si pripomenieme nášho Ďuďa, ktorý nám veľmi chýba.
Budú to pre nás dva špeciálne koncerty, ktoré mu venujeme. Všetci máme veľké šťastie, že sme s ním prežili veľkú časť života a že nám toľko dal. Naši fanúšikovia nám dávajú každodenne najavo, ako ho majú radi a čo aj pre nich znamenal. Každý koncert bude jedinečný, preto pozývam všetkých ľudí, čo majú radi naše spoločné pesničky, ktoré s nami zaspievajú špeciálni hostia. Tešíme sa na vás," pozýva Yxo.

Koncerty Hex pre Ďuďa 2021:

14. 8. - Banská Štiavnica, Amfiteáter - vstupenky 
19. 8. - Bratislava, Grape pod mostom

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili. Všetky informácie o skupine Hex nájdete na oficiálnych stránkach www.hex.sk a www.facebook.com/HEXOFFICIAL.   

Foto: Viktor Cicko

Súvisiaci interpreti: Hex