Škótska indierocková kapela Franz Ferdinand zverejnila zábavný retro videoklip k skladbe Evil Eye, ktorá je zároveň novým singlom z aktuálneho albumu Right Thoughts, Right Words, Right Action (2013). Video v réžii Diane Martel je síce plné krvi a úchylností, ale je dosť možné, že vám napriek tomu spraví dobrú náladu.

"Je to hrôzostrašné a nechutné video pre mojich drahých priateľov a zároveň aj obľúbenú kapelu. Som hrdá, že som súčasťou vizualizácie tohto skvelého albumu," povedala režisérka o videoklipe. Ten je poctou hororovým filmom zo 70. a 80. rokov, najmä talianskemu filmárskemu smeru giallo. Vizuál skvele dopĺňa svieži tanečný song v štýle dark disco/funk.


Skupinu Franz Ferdinand založili Alex Kapranos, Bob Hardy, Nick McCarthy a Paul Thomson v roku 2002. Kapela debutovala v roku 2004 albumom Franz Ferdinand. Ich druhá nahrávka má názov You Could Have It So Much Better (2005). S tretím albumom Tonight: Franz Ferdinand (2009) držitelia prestížnych Mercury Prize a Ivor Novello Award debutovali na druhom mieste v britskom albumovom rebríčku. Zo nového albumu Right Thoughts, Right Words, Right Action už skupina vydala single Right Action a Love Illumination.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív), Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Franz Ferdinand