Anglická rocková kapela The Who musela presunúť prvé štyri koncerty severoamerickej časti turné s názvom The Who Hits 50!. Okrem toho tiež museli zrušiť účasť na iHeartRadio Music Festivale v Las Vegas, kde mali vystúpiť 18. septembra.

Ako uviedli na svojej oficiálnej webstránke, dôvodom týchto zmien je bližšie nešpecifikované vírusové ochorenie speváka Rogera Daltreyho. The Who mali koncertnú šnúru odštartovať 14. septembra v San Diegu, po ktorom mali nasledovať zastávky v Anaheime (16. septembra), Las Vegas (19. septembra) a Los Angeles (21. septembra). Nové termíny týchto koncertov zatiaľ neoznámili. Najbližšie sa tak predstavia až 24. septembra v Portlande.

The Who vznikli v roku 1964 v Londýne a stali sa spolu s The Beatles a The Rolling Stones jednou z najvýznamnejších kapiel rockovej histórie. Najznámejšiu zostavu formácie tvorili okrem spomínaného Daltreyho aj gitarista Pete Townshend a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon.

V roku 1965 vydali prvý album My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný hitový singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky ako Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ posledný album Endless Wire (2006). The Who počas kariéry získali množstvo významných ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend, ktorí vlani v októbri uviedli na trh výberovku The Who Hits 50!. Jej súčasťou bola aj nová skladba Be Lucky.


Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com, archív)
Foto: Facebook.com/thewho

Súvisiaci interpreti: The Who