Pár rokov dozadu nikto nepoznal jej meno a dnes patrí medzi najúspešnejšie popové speváčky. Charizmatická Londýnčanka Dua Lipa tentokrát svoje sily spojila s hviezdnou producentskou dvojicou Diplom a Markom Ronsonom. Výsledkom je výborná tanečná skladba Electricity, kvôli ktorej 23-ročná speváčka zásadne zmenila imidž.

Britská speváčka Dua Lipa žne jeden úspech za druhým. Po tom, ako v minulom roku vydala svoj megahit New Rules, sa okamžite katapultovala medzi áčkové hviezdy a nič nenasvedčuje tomu, že by chcela vo svojom raketovom tempe poľaviť. V lete bola hviezdou veľkých festivalov vrátane maďarského Szigetu a pred pár dňami si dokonca odniesla cenu britského magazínu GQ, ktorý ju vyhlásil za speváčku roka.

Prečítajte si: Dua Lipa na Szigete všetkým neprajníkom vyrazila dych. Prilákala 75-tisíc ľudí

Ďalší dôvod na radosť majú fanúšikovia exotickej krásky s albánskymi koreňmi vďaka jej novej skladbe Electricity. Speváčka, ktorá v auguste oslávila 23. narodeniny, pieseň nahrala spolu s duom Silk City, ktoré tvorí Diplo a Mark Ronson. Zaujímavé sú aj mená spoluautoriek skladby - jednou z nich je speváčka a gitaristka Romy Madley Croft z kapely The xx a ruku k dielu priložila aj skladateľka Diana Gordon, ktorá sa autorsky podieľala napríklad na pesničke Don't Hurt Yourself od Beyoncé. Výsledkom je mimoriadne chytľavý a zároveň vkusný tanečný song, ktorý sa môže dočkať ešte väčšieho úspechu než spomínaný hit New Rules.

Dua Lipa, nakrúcanie videoklipu Electricity, 2018 Zdroj: Facebook.com/dualipaofficial

New York bez elektriny 

Novinka mala tento týždeň premiéru spolu s videoklipom, ktorého hlavnou hviezdou je samotná Dua Lipa. Najprv ju sledujeme v prázdnom byte, no postupne sa k nej pridávajú ďalší ľudia, až sa jej domov premení v dejisko veľkej párty plnej spotených tiel. Celé sa to však deje v takmer úplnej tme, kde si ľudia svietia iba čelovkami. Vizuál totiž odkazuje na obrovský výpadok elektriny v New Yorku z roku 1977. Iróniou je, že tvorcovia skladby Diplo a Mark Ronson sa na párty vôbec nedostanú, keďže na celú noc uviaznu vo výťahu.

Nakrúcanie prebiehalo v industriálnom priestore v Newarku v USA a réžiu videa mala na starosti dvojica Bradley and Pablo, ktorá v posledných rokoch spolupracovala napríklad na klipoch Nicki Minaj, Cardi B, Charli XCX alebo Louisa Tomlinsona. S Lipou sa už na pľaci stretli počas nakrúcania reklamy na Pepsi pre otvárací ceremoniál Ligy majstrov. V klipe Electricity zaujme speváčka v jednoduchom "domácom" sexi outfite aj novou farbou vlasov. Ak si však na ňu ako blondínku neviete zvyknúť, tak nemusíte zúfať, pretože išlo len o parochňu.


Vydanie singla spomalil raketový vzostup speváčky

Producent nahrávky Mark Ronson priznal, že pieseň vznikla ešte v novembri minulého roka a vyjsť mala ešte v marci, no všetko sa skomplikovalo kvôli narastajúcej popularite mladej speváčky, ktorá sa sústredila najmä na svoje vlastné projekty a inú hviezdnu spoluprácu.

Konkrétne išlo o letný singel s Calvinom Harrisom One Kiss, ktorý v ostatných mesiacoch bodoval v hitparádach na celom svete a patril medzi najhranejšie aj na Slovensku. Dôkazom čoraz väčšej popularity rodáčky z Londýna je aj pripravovaná reedícia jej debutového eponymného albumu, ktorá sa do predaja dostane už 19. októbra. Fanúšikovia na nej nájdu tri nové skladby, vrátane novinky Electricity.

Vypočujte si pôvodné vydanie albumu Dua Lipa:



Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube (koláž Hudba.sk), Facebook.com/dualipaofficial (foto v článku)