Slovenská speváčka a skladateľka Zuzana Mikulcová predstaví svoj album Dievča na sérii koncertov po celom Slovensku. Už od 12. septembra navštívi speváčka spolu s kapelou postupne dvanásť slovenských miest.

Album Dievča (recenzia) vyšiel s podporou Fondu na podporu umenia v decembri minulého roka. Od vydania albumu speváčka zverejnila niekoľko skladieb spolu s videoklipom ako Pár Snov v sláčikovej verzií, Márne boje alebo Hovor mi​. V júni zverejnila komornú verziu maďarskej ľudovej piesni Kis kece lányom​, ktorú nahrala spolu s Michalom Šelepom na kontrabase naživo v stupavskej synagóge ako prvé hudobné 360° video na Slovensku.

Počas koncertov plánuje zverejniť aj video k titulnej skladbe Dievča, na ktorom spolupracovala aj s občianskym združením Bublina, ktoré pomáha deťom z detských domovov. Všetky spomínané piesne zaznejú aj na pripravovaných koncertoch. Album sa teší pozitívnym ohlasom, dostal do výberu 50 najlepších albumov za rok 2018 podľa redakcie Hudba.sk a do vyberu 25 najlepších slovenských albumov za rok 2018 podľa redakcie nNewmodelradio.sk.


Koncerty odštartujú v Prešove v novootvorenom podniku Stromoradie, v Považskej Bystrici v Cooltajneri a v legendárnom podniku Bombura v Brezne. Ďalší týždeň sa predstavia v bratislavskom .klube pod lampou, kde prebehol v decembri aj oficiálny krst albumu, ktorý pokrstil raper Tono S. Počas série koncertov nevynechá speváčka ani obľúbené mestá ako Banskú Štiavnicu, Liptovský Mikuláš alebo Nové Mesto nad Váhom. V októbri zahrajú v Banskej Bystrici v nezávislom kultúrnom centre Záhrada a v Leviciach v komornejšej zostave v podniku Na kus reči. Popri klubových koncertoch sa predstavia aj na festivaloch v Modre a v Stupave.

Zuzana Mikulcová pochádza z Rimavskej Soboty, vyštudovala Pražské konzervatórium a VŠMU v Bratislave. Žánrovo autorský projekt speváčky Zuzany Mikulcovej spája slovenské texty s pop-soulom a s prvkami elektronickej hudby. Koncom roka 2018 vydala svoj druhý album Dievča, na ktorom spolupracovala s producentom a gitaristom Andrejom Hruškom. Zuzana spolu s kapelou vystúpila ako predskokanka Lise Simone a José Jamesovi v Slovenskom rozhlase a Jamesovi Bluntovi v NTC. Minulý rok nahrala s rapperom Vecom a Tonom S. skladbu Tváre slobody k výročiu Nežnej revolúcie, ktorú odprezentovali na Koncerte pre všímavých - oceňovanie Biela
Vrana. Predstavila sa na vystúpeniach Peter Lipa - 75 rokov v plnom nasadení, na oceňovaní Via Bona Nadácie Pontis, v televíznych reláciách Advent 2016 na Rtvs, Legendy popu, Zlaté časy a ako hudobný hosť vystúpila v relácií Trochu inak v SND a iné. V roku 2010 sa stala Novou tvárou slovenského jazzu.

Termíny koncertov Dievča on tour:
12. 9. Prešov, Stromoradie
13. 9. Považská Bystrica, Cooltajner
14. 9. Brezno, Bombura
19. 9. Bratislava, .klub pod lampou
20. 9. Banská Štiavnica, Art Cafe
26. 9. Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
27. 9. Liptovský Mikuláš, Diera do sveta
29. 9. Modra, Vinobranie
4. 10. Banská Bystrica, NKC Záhrada
5. 10. Stupava, Dni Zelá
26. 10. Levice, Na kus reči
29.10. Bratislava, Nu spirit

Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Sklenár.

Foto: archív speváčky

Súvisiaci interpreti: Zuzana Mikulcová