Vidiek vydáva dnes vo vydavateľstve Brainzone po dlhých 12 rokoch úplne nový album Vidiek s oblohou. Jeho názov nemá nič spoločné s astronómiou ani meteorológiou, ale je čisto gastronomický. Na CD tanieri sa ako hlavný chod podáva skupina Vidiek a oblohou je množstvo hostí. Dvaja z nich, Franta Černý a Katarína Knechtová, sa predstavujú na prvom rádiovom singli Milá.

"Hostí na albume je až 13-krát viac, než členov našej skupiny, celkom 65. Medzi nimi sú napríklad Katka Knechtová, Franta Černý z Čechomoru, Mišo Kaščák, Pišta Vandal, či Pacora Trio a Puding Pani Elvisovej. A ešte veľa našich ďalších kamarátov, hudobníkov. Sám som prekvapený, že ich je až toľko. Album sme nahrávali postupne a hostia postupne pribúdali, tak som si ani neuvedomil koľko ich tam nakoniec je," prezradil spevák skupiny Vidiek Jano Kuric.

Postupné nahrávanie znamenalo v prípade skupiny Vidiek takmer osemročný proces pomalého a dôkladného hľadania správnych melódií, textov, aranžmánov, zvukov a samozrejme aj hosťujúcich spevákov a hudobníkov. Album Vidiek s oblohou je už definitívne hotový a dnes ho pokrstí v Bratislavskom Flagshipe na Made In Media Party prvý gastronomický krstný otec - kuchár Jaroslav Žídek.

Ďalšie gastronomické krsty sa uskutočnia v Prahe a Londýne. 23. októbra na koncerte v Hard Rock Café v Prahe, kde Vidiek vystúpi benefične v rámci 16. ročníka celosvetovej kampane Pinktober, album pokrstí zatiaľ utajený šéfkuchár a v Londýne sa 30. októbra tejto úlohy ujme momentálny kuchár roka v Anglicku, Slovák Martin Záhumenský.

Pár hostí z albumu sa so skupinou Vidiek opäť stretne na jesennom turné, ktoré začne pár dní po vydaní albumu. V zostave Čechomor a Vidiek s Pacora Triom sa spoločne vydajú na Načo pôjdem domov Tour 2015.

Termíny koncertov:
 
14. októbra - Košice, Diamond People Club
15. októbra - Banská Bystrica, Ministry of Fun
21. októbra - Trenčín, Piano Club
22. októbra - Bratislava, Ateliér Babylon

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z Pro:Messa.

Foto: Skupinavidiek.sk

Súvisiaci interpreti: Vidiek