Medzinárodný projekt Poetry In Telegrams, ktorý založil slovenský spevák, gitarista, skladateľ a textár Johny Štefeček, vydal na konci septembra svoju tretiu EP nahrávku. Volá sa Melancholy a zostavu na nej okrem bubeníka Paula Ortiza, s ktorým Johny spolupracoval na ostatnom videosingli Stargazing, dopĺňa aj exkluzívny hosť z Nórska.

Je ním Jørgen Munkeby, bývalý člen slávnych Jaga Jazzist a súčasný líder nemenej vplyvnej a fenomenálnej nórskej kapely Shining. Práve jeho viac než minútové saxofónové sólo otvára nový singel s názvom Breathing, ktorý neskôr pokračuje v atmosférou nasiaknutom rockovom štýle typickom pre Poetry In Telegrams.

Hutný zvuk sedemstrunovej gitary, kvalitné vokály a striedanie pomalších a dynamických pasáží, v ktorých exceluje Paul Antonio Ortiz (Chimp Spanner), zaručujú, že ani pri tejto novinke sa nebudete nudiť. Škoda len, že saxofón počuť iba na začiatku, s ním by mohlo byť vygradovanie skladby ešte silnejšie.


Na EP Melancholy okrem štyroch nových piesní - Breathing, Relationship Dynamics, If a Bulgakov - nájdete ako bonus aj spomínaný singel Stargazing, ktorý mal premiéru v lete v podobe videoklipu.


Johny Štefeček prvýkrát predstavil projekt Poetry In Telegrams na jar 2014 v podobe prvého zverejneného singla Juliet and Romeo. Základnou črtou všetkých doterajších nahrávok je minimalizmus: ide o akési krátke hudobné telegramy nahraté so sedemstrunovou gitarou a bicími.

Debut Songs for Desperate Lovers, na ktorom hosťoval slávny bubeník Thomas Lang (Rakúsko/USA), ale aj druhé EP The Phases s Paulom Ortizom (UK), zožali pozitívne recenzie v rôznych rockových časopisoch i na internetových portáloch.  Mixáž a mastering všetkých nahrávok je v réžii nemeckého producenta Rolanda Grapowa, bývalého člena Helloween. Obálka a webová stránka je dielom Pavla Trubena (Truben Studio).

Viac sa o projekte Poetry In Telegrams dozviete na stránkach www.poetryintelegrams.com a www.facebook.com/poetryintelegrams.

Text: Hudba.sk, pm
Foto: Svetozár Štefeček / Alexander Benjaminsen