Hviezdny country spevák Jason Aldean vystúpil v sobotu večer na pódiu v americkom televíznom komediálnom programe Saturday Night Live, kde si uctil obete masakry v Las Vegas a zosnulého rockera Toma Pettyho.

Jason Aldean otvoril celú šou slovami: "Tento týždeň sme boli svedkami jednej z najhorších tragédií v americkej histórii. Toľkým ľuďom to ublížilo. Buďte si istí, že cez tieto ťažké časy prejdeme spoločne, každý krok tejto cesty."

V úvode naživo vysielaného programu následne zaspieval skladbu I Won't Back Down (Nevzdám sa) od TomPettyho, ktorý zomrel po infarkte v pondelok 2. októbra v Los Angeles vo veku 66 rokov.


Hudobník v nedeľu večer 1. októbra práve vystupoval na koncerte country hudby pod holým nebom v Las Vegas, keď Stephen Paddock zasypal guľkami dav divákov pri výškovom hoteli Mandalay Bay. Zabil 58 ľudí a ďalších takmer 500 osôb zranil. Strelec následne spáchal samovraždu.

Vyšetrovatelia masakry v Las Vegas sú presvedčení, že lístok nájdený v hotelovej izbe páchateľa obsahoval rad čísel, ktoré mu pomohli vypočítať si presnejšie strely. Uviedol to v sobotu nemenovaný predstaviteľ polície.

Čísla na lístku, ktorý sa našiel na nočnom stolíku, obsahovali aj vzdialenosť medzi izbou výškového hotela Mandalay Bay, z ktorej Paddock strieľal na ľudí, a koncertom, ktorého sa zúčastňovali obete. Vyšetrovatelia sa stále snažia zistiť, prečo Paddock spáchal túto najtragickejšiu streleckú masakru v novodobých dejinách USA.

Zdroj: TASR
Foto: Jasonaldean.com

Súvisiaci interpreti: Jason Aldean