Denník N ich pripravovaný koncert zaradil medzi "klenoty hudobnej jesene" a na portáli Fičí nechýba medzi "15 najlepšími októbrovými koncertami na Slovensku a v okolí". Reč je o žánrovo ťažko zaraditeľnom projekte Son Lux na čele so študovaným muzikantom Ryanom Lottom, ktorý už tento štvrtok vystúpi v Majestic Music Clube (MMC).

Bude to večer, ktorý naplno ukáže potenciál americkej kapely, ktorá si koncertnú premiéru u nás odbila so skráteným festivalovým setom v marci 2015 na lokálnej edícii Electronic Beats. Predskokanom bude pre Slovákov neznámy umelec SK Kakraba, ktorý hrá na tradičný drevený xylofón.
     
Son Lux sa v alternatívnejšej časti hudobného sveta preslávili skladbou Easy, presah do mainstreamu potom priniesol remix so spevom novozélandskej hviezdy Lorde. Do slovenskej metropoly prídu vo štvrtok 11. októbra s úplne čerstvým materiálom. Len pred dvoma týždňami totiž vydali štvorpesničkové EP Yesterday's Wake (vypočujte si, ako ho líder kapely predstavil v rozhovore pre Rádio_FM). Nahrávka je zavŕšením kolekcie Brighter Wounds, ktorá nesie rovnaký názov ako ich dosiaľ posledný štúdiový album.


Okrem spomenutého speváka a klávesáka Ryana Lotta na ňom patricipovali gitarista Rafiq Bhatia a bubeník Ian Chang a presne v tejto zostave prídu aj do Bratislavy. Návštevníci koncertu sa pritom môžu tešiť nielen na strojové prevedenie výberu z diskografie, ale aj zaujímavé živé úpravy skladieb. Son Lux totiž patria medzi skupiny, ktoré tvoria nielen v štúdiu, ale aj priamo na vystúpeniach. O to zaujímavejšie byť na ich koncerte bez ohľadu na to, koľkokrát ste ich predtým počuli naživo.

Na Facebook evente bratislavského vystúpenia Son Lux je aktuálne viac ako 2900 ľudí, pričom v predaji zostáva posledných  približne 200 lístkov. V prípade, že sa koncert nevypredá, bude vstupné na mieste 23 eur. Dovtedy sú lístky dostupné v sieti Predpredaj.sk za 19 eur.


Vstupenky:  Predpredaj.sk

Facebook event

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér koncertu Ján Papač. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Alix Spence