Po domácom krste svojho štvrtého albumu vyrazila banskobystrická kapela Sto múch do klubov predstaviť ho fanúšikom naživo. Nové CD v Banskej Bystrici pokrstil 28. septembra špeciálnym, ťažko opísateľným spôsobom a dobrým slovom básnik a textár Peter "Kefo" Šrank.

Jeho texty tvoria aj na tomto albume Sto múch podstatnú časť. Práve pieseň Poleno, ktorej text napísal, sa stala predlohou ďalšieho "home made" videoklipu, v ktorom členovia skupiny cvičia 5 Tibeťanov na rôznych miestach stredoslovenského kraja.

"Mysleli sme si, že naši chlapci budú cvičiť ako polená (nevedeli vopred, čo budú robiť, dostali len inštrukciu, že majú prísť v športovom oblečení) a teda spojitosť s piesňou bude zjavná. Ale nestalo sa tak. Išlo im to nad očakávania dobre," smeje sa speváčka Maca Cmorejová, autorka námetu a režisérka klipu. "Aspoň sme si výborne zacvičili a bol to poriadny úlet. Naši fanúšikovia, ktorí chcú žiť v harmónii duše a tela majú takto k dispozícii inštruktážne video."


Bratislavský krst nedávno vydaného eponymného albumu sa uskutoční už v pondelok 14. októbra v .klube pod lampou. Meno krstného otca kapela tají. "Príďte na koncert a snáď ho uvidíte. Môžete tam stretnúť aj Zunu Majerskú a Belu Bérešovú, naše dvorné textárky, ktoré vedia napísať skutočne slovenský text (o láske), tzn. je možné ho po slovensky aj zaspievať. Srdečne vás všetkých pozývame, príďte si s nami uletieť, vyblázniť sa a trochu si zatancovať," odkazujú Muchy.

Na koncerte zaznejú všetky piesne z nového CD a samozrejme aj nejaké staršie "šlágre". Po Bratislave kapela tento rok zahrá ešte v Žiline (19. 10., Smer Klub 77), v Novom Meste nad Váhom (8. 11., Blue Note Jazz Club), v Martine (27. 12., Barmuseum) a v Brezne (28. 12., Bombura). Pripravuje sa aj tretí krst albumu na východe, konkrétne v Košiciach, bližšie informácie nájdete už čoskoro na stránkach kapely. Sledujte www.facebook.com/stomuch.

Zdroj: Sto múch (Hudba.sk edit)
Foto: Facebook.com/stomuch

Súvisiaci interpreti: Sto múch