Medzi ich vzormi sú Tame Impala či neskoršia tvorba The Beatles a patria k najzaujímavejším mladým kapelám súčasnej nemeckej indie scény. Darjeeling vznikli v západonemeckom meste Wuppertal a hoci len na jar tohto roka vydali svoj prvý album, majú už za sebou koncerty po celej Európe. O pár dní sa premiérovo predstavia na Slovensku.

Kapela príde do našich končín predstaviť svoju debutovú štúdiovku Hokus Pokus, ktorý vám hneď po prvom vypočutí zamotá hlavu rotujúcimi zvukmi gitár, skvelým vokálom, zámerne rozladenými zvukmi klávesov a synťákov, tajuplnou atmosférou, ale hlavne výborne postavenými skladbami. Tie svojím nábojom v pokojných tempách citlivo striedajú popovú zasnenosť a občasnú naliehavosť s uvoľneným štýlom pripomínajúcim tvorbu Maca DeMarca, ktorého príkladom je videosingel Early Sunday Morning.


Nie je preto prekvapením, že Darjeeling zaujali aj nemecké hudobné magazíny Visions a Eclipsed, rádiá RadioEins, 1live a tiež bookerov festivalov ako WayBackWhen, Open Source, c/o Pop, Eurosonic, Waves Vienna alebo Reeperbahn.

Po koncertoch, ktoré odohrajú dnes a zajtra v Prahe a Brne, sa koncom týždňa presunú na Slovensko, kde sa pridajú k práve prebiehajúcemu turné slovenskej kapely Genuine Jacks, ktorej len pred pár dňami vyšiel nový album Turning Monochrome. Skupiny spolu vystúpia v piatok 11. októbra v bratislavskej Fuge a v sobotu v trenčianskom klube Lúč.

Vypočujte si skvelý debut mladých Nemcov na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Katarína Thalerová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.