Richard Müller, Vec a mladá kapela The Youniverse. Toto trio si spolu s moderátorom Petrom Bičom zadžemuje v tretej časti hudobnej relácie RTVS 3 pódiá. V rovnakom čase sa tak na obrazovke stretnú tri rôzne generácie a hudobné žánre.

Na obrazovke RTVS na jeseň pribudla nová hudobná relácia 3 pódiá, ktorá je celkom iná ako čokoľvek, čo v ostatných 20 rokoch slovenské televízie vysielali. Hudobníci v nej hrajú live a na svoje si prídu milovníci azda všetkých hudobných žánrov. Tvorcovia chcú zmapovať hudobnú tvorbu súčasnosti a dať priestor aj tým hudobníkom, ktorí možno ešte nie sú veľmi známi, ale tvoria muziku, ktorú hodno spoznať.

"Zamerali sme sa na niekoľko aspektov. Snažíme sa budovať akýsi archív doby, kde mapujeme súčasnú hudobnú scénu kapiel a interpretov, ktorí v tomto období aktívne tvoria. Chceli by sme tiež ľuďom rozširovať ich hudobný obzor a to tak, že cez interpreta, ktorého si radi pozrú, pretože ho poznajú, objavia niekoho, koho by si za normálnych okolností možno nevypočuli. Tretí rozmer je, že jednoducho chceme ponúknuť divákovi kvalitnú hudbu. O tom, ktorá to je, sa, samozrejme, dá polemizovať, ale zloženie nás, tvorcov relácie, je také, že sa vieme dohodnúť na veľmi širokom zastúpení žánrov a interpretov. Verím, že ponúkame to najlepšie, čo na trhu existuje," vraví režisér relácie Richard Raiman.

Richard Müller v relácii 3 pódiá Zdroj: Dominika Kentošová

Richard Müller, Vec a The Youniverse

"Našim cieľom je odprezentovať hudobníkov, či už hviezdy alebo začínajúcich, naozaj v hudobnom svetle. Aby hrali naživo, kvalitne, aby sme sa o nich dozvedeli niečo, čo ľudia nevedia. Snažili sme sa o to, aby v jednej relácii bol čo najpestrejší záber, ale aby to bol zároveň jeden pekný homogénny celok," vysvetľuje producent z Oyster agency Adnan Hamzič.

Všetky relácie moderuje Peter Bič. Svojich hostí dokáže vyspovedať inak, ako keby to robil moderátor, ktorý nie je z brandže. V tretej časti relácie bude opäť zaujímavé zloženie hostí - Richard Müller, raper Vec a The Youniverse. "Ja som za svoju kariéru už zažil mnoho hudobných relácií, ale táto je iná a veľmi sa mi páči. Na pľaci navyše bolo cítiť, že si to celý tím užívame a to sa potom hneď odrazí aj na výsledku," myslí si Richard Müller.

"Som rád, že RTVS dala priestor takejto relácii. Je o tom, že sa môže daný umelec prezentovať naživo a to je predsa to hlavné, ak niekto vie hrať naživo a má to potrebnú kvalitu. My sme v jednej časti s The Youniverse a Rišom Müllerom a sme veľmi vďační za takúto kombináciu. Dramaturgicky aj obsahovo je to pekná a výživná relácia, tešíme sa z nej," dodáva Branislav Kováč známy ako Vec.

spojenie kapiel v relácii 3 pódiá Zdroj: Dominika Kentošová

Relácia sa nakrúcala v košickej Tabačke a vždy sa v nej predstaví aj mladá kapela či umelec. "Dlho tu nebola relácia, ktorá by bola vyslovene o hudbe. Vždy sú tam iné pridružené veci a toto je taký čistý formát, v podstate v mainstreamovom čase. Veľmi pozitívne vnímam najmä to, že sa tam prelínajú generácie a žánre," uzatvára Jerguš Oravec z The Youniverse.

Verejnoprávna RTVS vysiela reláciu 3 pódiá každú sobotu večer na Jednotke. Najbližšia sa vysiela v sobotu 12. októbra. Začiatok je o 22:20.

Prečítajte si tiež:

Tvorcovia novej hudobnej relácie 3 pódiá: "Pohoda je najväčší zabijak tvorivosti"

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Text správy sme upravili.

Foto: Dominika Kentošová

Súvisiaci interpreti: Richard Müller, Vec