Zdá sa, že Meghan Trainor konečne dala zbohom infantilným textom a videám a našla samú seba. V roku 2014 sa jej síce vďaka hitu All About That Bass podarilo zabodovať vo svetových hudobných rebríčkoch, od tej doby však svoj úspech v takom výraznom merítku nezopakovala. Podarí sa jej to s novinkou Wave?

Meghan Trainor zrejme nikdy nebude nová Britney Spears ani Taylor Swift, no pri počte jej fanúšikov by bola škoda, ak by sa na hudobnú kariéru vykašľala. A zdá sa, že jej to ani nehrozí. Na budúci rok sa zaradí ku koučom v britskej verzii šou The Voice a chystá tiež vydanie tretieho štúdiového albumu, z ktorého aktuálne ponúka už piaty singel.

Rodáčku z Massachusetts zrejme registrujete vďaka jej hitu All About That Bass z roku 2014. O dva roky neskôr sa v skladbe NO snažila štylizovať do polohy "dievčaťa do vedľa", ktoré by chcel každý muž, to však v jej prípade vôbec nezafungovalo a za svoj extravagantný imidž si vyslúžila skôr kritiku. Jej aktuálny singel Wave, v ktorom hosťuje málo známy spevák a producent Mike Sabath, sa od jej doterajšej tvorby výrazne odlišuje a ide zrejme o to najlepšie, čo doposiaľ naspievala. Namiesto prvoplánových popových rytmov stavila na emotívnejší prejav v kombinácii s modernejšou produkciou.


Predzvesť nového albumu

Zaujme aj vizuál, ktorý by som prirovnal k temnejšej verzii videa All The Lovers od Kylie Minogue z roku 2010. Kým doposiaľ bola väčšina klipov 25-ročnej speváčky a skladateľky skôr infantilná a prím hral nejaký (často nasilu) vtipný moment, toto video pôsobí veľmi dospelo a sebaisto. Réžiu mal na starosti Mathew Cullen, ktorý v minulosti spolupracoval napríklad s Adele, Taylor Swift či Pink. Celkovo má tento americký režisér na konte viac než stovku videoklipov, vrátane vizuálu Dark Horse od Katy Perry, ktorý patrí s dvoma miliardami pozretí medzi najsledovanejšie hudobné videá na Youtube.

Meghan Trainor a Mike Sabath si aj pri tvorbe samotnej skladby vystačili sami, čo je v dnešnej dobe v popovej hudbe vzácnosť. Svoj tretí album Treat Myself plánuje speváčka vydať až na budúci rok a ak by aj ďalšie doteraz nezverejnené skladby mali bližšie k Wave ako predchádzajúcim singlom, ktoré zvereňovala postupne už od marca 2018, mohol by to byť najlepší album, aký doteraz nahrala.

Pripomeňte si jej prelomový hit All About That Bass:

 
Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/meghantrainorsongs