Britská rocková skupina Black Sabbath nahráva svoj comebackový album, pričom má hotových už šesť skladieb. V rozhovore pre denník The Guardian to uviedol jej gitarista Tony Iommi. Ten prezradil, že nahrávka by mala obsahovať dovedna 15 piesní a vyjsť by mala v apríli 2013.

"Napísali sme pätnásť skladieb, všetky sme už aj hrali a v súčasnosti ich nahrávame. V tejto chvíli ich už máme šesť," povedal hudobník. Iommi okrem iného potvrdil, že na albume pracujú bez bubeníka Billa Warda. Popri nahrávaní nového albumu sa musí Tony Iommi v metropole Anglicka venovať aj liečbe, pretože mu v zime diagnostikovali rakovinu. 

Skupina oznámila návrat na scénu v najslávnejšej zostave 11. novembra 2011 v losangeleskom klube Whisky a Go Go. Bill Ward však neskôr spoluprácu odmietol, pretože bol nespokojný s kontraktom. Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Tony Iommi boli ochotní pokračovať aj bez neho - tento rok absolvovali vystúpenie v birminghamskej O2 Academy (19. mája), boli headlinermi britského Download Festivalu (10. júna) a predstavili sa aj na festivale Lollapalooza v Chicagu (3. augusta), to všetko s náhradným bubeníkom. Na budúci rok vystúpia v Austrálii, kde nekoncertovali od roku 1974. 

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Jim Cooper

Súvisiaci interpreti: Black Sabbath