Po mesiaci od ohlásenia prvej piesne z chystanej siedmej štúdiovky Unapologetic prináša Rihanna jej videoklip. V ňom odhaľuje svoju citlivú stránku a skúma situácie, do ktorých sa dostáva dokonale zamilovaný človek. Mladá provokatérka tak na čas skrotla.

Aktuálne video má pod taktovkou Anthony Mandler, s ktorým 24-ročná R&B hviezda už niekoľkokrát spolupracovala. Naposledy to bolo pri vizualizácii skladby Man Down. Americkému rodičovskému výboru pre dozor nad televíziou (Parents Television Council) sa vtedy nepáčilo, že Barbadosanka si dovolila propagovať násilie. Čo si pre hudobný svet inokedy umelecky naladený Mandler pripravil tentokrát?

Bezhraničná sloboda

Aj keď sa prvá pieseň z chystaného albumu volá Diamonds, v skutočnosti diamanty hrajú len vedľajšiu rolu, a to hneď na začiatku videa. Neexistuje dejová línia a diváci sú svedkami niekoľkých rôznych scenérií. Jedna zobrazuje speváčku v odtieni šedej vydávajúc zo seba maximum spevu na čiernom pozadí. Druhá ukazuje postupne sa oddeľujúce ruky - Rihanninu a mužskú potetovanú. Chris Brown to nie je, no špekulácie o tom, že sa k nemu vrátila a pieseň je venovaná práve jemu, preto rozhodne neskončia.

V ďalších, umelecky veľmi pôsobivých záberoch je vidieť krásu polárnej žiary, divé kone vo voľnej prírode, nekonečnú púšť a bezbrehý oceán, v ktorom RiRi pláva až po uši. Symbolikou nebeskej nádhery, voľnosti, nekonečnosti, ale aj zábermi pouličnej bitky a ohňa, ktorých sa Rihanna nebojí, pretože láska ju oslobodzuje a chráni, nám režisér na niekoľkých príkladoch ukázal možnosti interpretácie textu. Vytvára tak v divákovi dojem, že všetkému rozumie a že skladačka zapadá.

Rihanna vždy chcela svoje videá odlíšiť od svojich predošlých a vždy sa jej to podarilo. Nie je tomu inak ani tentokrát. Aspoň si ľudia na chvíľu oddýchnu od tej rebelky hrajúcej sa s ostrím noža a vychutnajú si citlivú stránku zaľúbeného dievčaťa. Videoklip Diamonds je k tomu priam stvorený.

Rihanna - Diamonds 

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Rihanna