Pôvabná spevácka diva Ariana Grande opäť vytasila svoje ženské zbrane. V aktuálnom singli Breathin sa v spomienkach opäť vracia k minuloročnému teroristickému útoku, ktorý sa udial počas jej koncertu a zrejme už navždy zmenil jej myslenie a smerovanie.

Hoci profesionálne možno tento rok označiť za jeden z najúspešnejších v jej kariére, čo podčiarkuje aj zisk titulu Žena roka podľa magazínu Billboard, v súkromí si Ariana Grande nežije žiadnu idylku. Okrem toho, že sa začiatkom októbra rozišla so snúbencom Peteom Davidsonom, určite ju hlboko zasiahla aj správa o smrti bývalého partnera Maca Millera, ktorý zomrel po tom, ako sa predávkoval drogami. Práve Miller bol po boku mladej speváčky v najťažších chvíľach, kedy sa musela vysporiadať s teroristickým útokom počas jej koncertu v anglickom Manchestri.

videoklip Breathin Zdroj: Youtube

K tejto udalosti sa odvtedy pravidelne vracia, či už prostredníctvom koncertov alebo aj vo svojej tvorbe. Na jej štvrtej štúdiovke Sweetener, ktorá vyšla v auguste, sa zo svojej bolesti vyspievala v skladbe No Tears Left To Cry, ktorou si uctila obete spomínaného útoku. Futuristický videoklip k tomuto singlu má do dnešného dna na Youtube viac než 630 miliónov pozretí.

Vizuálne podmanivý boj s úzkosťou

Ďalším singlom z kritikmi oceňovaného albumu je skladba Breathin, ktorej videoklip zverejnila v stredu Hneď za prvý deň od zverejnenia mal vizuál viac ako šesť miliónov prezretí, momentálne je toto číslo už takmer dvojnásobné. Speváčka si aj tentokrát vystačila bez sprievodných tanečníkov či zbytočného komparzu (ak nerátame zrýchlené zábery náhodných okoloidúcich) a, podobne ako v spomínanom klipe No Tears Left to Cry či jeho kontroverznom nasledovníkovi God Is a Woman, stavila na kombináciu pôsobivých efektov a vlastnej fyzickej krásy. A treba uznať, že rodáčka z Floridy asi v žiadnom zo svojich videoklipov nebola tak sexi, ako v tomto.


V úvode videa Ariana sedí na hromade kufrov, čím poukazuje na to, že je pripravená opustiť minulosť a pohnúť sa dopredu. Neskôr však Grande sledujeme na preplnenej vlakovej stanici plnej uponáhľaných ľudí, ktorá je symbolom jej chaotického života. Speváčka a spoluautorka piesne v jej texte opisuje svoj boj s úzkosťou, s ktorou zápasí od tragédie v máji 2017.

Sama niekoľkokrát priznala, že aj napriek pomerne dlhej dobe, ktorá odvtedy prešla, stále bojuje s pocitom zodpovednosti za tento nepríjemný večer. Práve vďaka emóciám, ktoré Grande do songu vložila si ho zrejme jej fanúšikovia zamilovali na prvé počutie a často ho v diskusiách označujú za najlepšiu skladbu albumu Sweetener. 

Réžiu vydareného vizuálu mala na starosti známa americká režisérka Hannah Lux Davis, ktorá s Arianou v minulosti spolupracovala aj na klipoch Side to Side, Focus či Love Me Harder. Ak si chcete emotívnu novinku od americkej speváčky vypočuť naživo, budete mať možnosť budúci rok. Pred časom ohlásila termíny svojho turné, ktoré odštartuje 18. marca v Albany v New Yorku. Termíny pre európsku časť turné však zatiaľ oznámené neboli.


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Ariana Grande