Desiaty ročník párty Ear-Gasmic zakončí 15. novembra v bratislavskom klube Wax ako headliner popredný člen labelu VII - Američan Sean Tyas. Na Slovensku sa predstaví v ojedinelom štvorhodinovom sete z vlastnej produkcie, aký v Európe doposiaľ nikdy neodohral.

Rodák z New Yorku, aktuálne žijúci vo Švajčiarsku, prináša na tanečné parkety mix melodickej harmónie a energie. Už v roku 1999 sa začal učiť mixovať hudbu, i keď zo začiatku len zo zábavy. O pár rokov neskôr si napokon Sean Tyas vytvoril vlastné štúdio a začal sa venovať produkovaniu hudby. Ako 26-ročný sa dostal k remixovaniu skladieb od takých hudobníkov ako sú Christina Aguilera, Pink, Moby, Daniel Bedingfield, Christina Milian alebo PPK. Medzitým sa začal taktiež venovať profesionálne dídžejingu.


Najväčší rozruch okolo Seana vznikol po vydaní jeho prvého singla Lift, podľa ktorého je pomenovaná aj terajšia edícia Ear-Gasmic Lift Edition. Ďalší veľký úspech zožal v súťaži Sandera van Doorna - Punk'd Remix, v ktorej Sean Tyas ako víťaz porazil viac ako 250 ďalších producentov. Počas nasledujúceho roka a pol si upevnil svoje miesto v žánri trance so svojou unikátnou produkciou a dychberúcimi remixami.

V roku 2005 vyhlásil jeho kolega John Askew: "Poznačte si moje slová. Tyas bude skutočne obrovský." Hneď rok na to o ňom samotný Armin van Buuren povedal: "Sean Tyas je podľa mňa jeden z najlepších producentov súčasnosti." Medzi ďalšie Seanove remixy patria reworky od takých známych umelcov ako sú Tiësto, Armin van Buuren, Above & Beyond, Dash Berlin, Lange či Gareth Emery. Už v roku 2008 hral vo viac než 30 krajinách na piatich kontinentoch. V roku 2016 vydal svoj debutový album Degeneration a v tom istom roku si založil vlastný label Degenerate Records. Po ďalších troch rokoch následne založil spolu s britským DJom Activa ďalší label pomenovaný Regenerate Records.


O kvalitný support jeho bratislavskej šou sa v piatok 15. novembra postará obľúbený Alan Wyse z UK, ktorý u nás vystúpi po tretíkrát a taktiež domáci rezidentní dídžeji Unbeat a Kristy Jay. Po skončení akcie v klube Wax bude pre návštevníkov prichystaná ďalšia akcia v podobe oficiálnej doobedňajšej afterparty, ktorá sa bude konať 16. novembra v legendárnom klube Radosť. Pôjde o úplne prvú oficiálnu Ear-Gasmic afterparty, ktorá zároveň prinesie zahraničného headlinera, írskeho producenta a dídžeja pôvodom Paula Dentona.

Paul Denton je jedným z najväčších talentov súčasnej scény, ktorý vďaka fenomenálnej produkcii a exkluzívnym reworkom vystupuje na najväčších tanečných eventoch ako Luminosity Beach Festival, Amsterdam Dance Event, Future Sound Of Egypt, Kearnage, Trance Sanctuary a pod. Jeho najobľúbenejšími štýlmi sú uplifting, tech & psy trance. Podpory sa mu dostáva od mien ako Armin van Buuren, Aly & Fila, John O'Callaghan, John Askew a mnohých ďalších.

Vstupenky na Ear-Gasmic Lift Edition:  


Text: PR článok (Hudba.sk edit)