Rok 2020 sa pomaly chýli ku koncu a už teraz je jasné, že jedným z najaktívnejších tohtoročných objavov na slovenskej hudobnej scéne je 18-ročná speváčka Karin Ann s neprehliadnuteľným imidžom a hudobným štýlom, aký u nás často nepočuť. Jej bilancia za rok 2020 zahŕňa štyri vydané single, rotáciu klipu v nemeckej MTV a ďalšie zahraničné úspechy.

Medzi ne patria napríklad rozhovor v známom nemeckom týždenníku Bild,, pozitívne ohlasy na jej tvorbu z maďarských médií, či pozvanie na vypredané turné úspešnej poľskej speváčky Sanah. Mladá Slovenka sa od 15. novembra do 17. januára 2021 predstaví ako jej predskokanka na ôsmich koncertoch v najväčších poľských mestách.

S posledným singlom 3AM Karin Ann výrazne zaujala v susednej Českej republike, pieseň a videoklip sa dostali do rotácií v rádiách i hudobnej televízii. Ako prezrádza už samotný názov, práve s Českou republikou je spojený aj jej nový singel Hloupej svět, v ktorom navyše hosťuje aktuálne jedna z najväčších hviezd českej hudobnej scény, Ben Cristovao. Skladbu, pod ktorej sú ako autori hudby a producenti podpísaní Tomi Popovič a The Glowsticks, sprevádza prepracovaný videoklip v post-apokalyptickom duchu.


Pôvodný text skladby Karin napísala už dávnejšie v angličtine. Keď ho pred časom vybrala ako svoj prvý český singel, pri pretextovaní piesne spojila sily s českým spevákom a textárom Vojtom Drahokoupilom, ktorý si nedávno zahral aj v jej videoklipe Zavolaj mi zajtra. "Hloupej svět rozpráva príbeh dvoch ľudí, ktorí spolu boli v minulom živote šťastní, ale v tomto im to kvôli súčasným problémom nefunguje. A to i napriek tomu, že vedia, že ich vzťah by sa v inej dobe uberal celkom iným smerom," opisuje Karin. 

Vyskúšať si spev po česky sa rozhodla, pretože čeština je jej prirodzene blízka. Práve z Českej republiky totiž pochádza jej mama. Výsledok znie veľmi prirodzene a výbornou voľbou bola aj spolupráca s Benom Cristovaom. V spoločne spievanom refréne ich hlasy pekne ladia a Benov originálny štýl skladbu posunul na ďalšiu úroveň.

"Bena mi na spoluprácu odporučil producent Tomi Popovič. Ten nápad sa mi od začiatku páčil, pretože Benova tvorba je mi sympatická a okrem hudby máme aj ďalšie spoločné záujmy, napríklad vegánstvo a práva zvierat," dodáva Karin. Práve toto okrem hudby na mladej Slovenke zaujalo i Bena. "Karin je na svoj vek inde než väčšina jej rovesníčok. Máme podobný pohľad na to, čo je so svetom zle a obaja sme v snahe urobiť to tu lepšie začali u seba samých. Preto ma táto spolupráca s ňou baví," prezradil Cristovao.

Dej videoklipu Hloupej svět je zasadený do post-apokalyptického sveta. Réžie sa ujal slovenský filmár žijúci v Prahe, Michal "Kunes" Kováč, ktorý nakrúcal pre Karin jej debutový videoklip Ruky preč a spolupracoval aj na spomínanom klipe Zavolaj mi zajtra. Klip ukazuje muža a ženu (herci: Michael Goldschmid a Zuzana Černá), ktorí sa snažia v katastrofickom svete nájsť niečo pozitívne a narazia na fotografie dvojice, ktora bol šťastná, ale radšej zomrela spolu, než aby žila oddelene. "Vďaka tomuto zážitku sa nakoniec hlavní hrdinovia rozhodnú žiť spolu aj keď im doba nepraje," dodáva Karin Ann.

Pieseň Hloupej svět bude súčasťou jej pripravovanej debutovej EP nahrávky, ktorá vyjde v Českej republike vo februári 2021 vo vydavateľstve BrainZone.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.