Slovenská kapela Nocadeň prichádza so štvrtým rádiovým singlom z minuloročného albumu Auróra, za ktorý získala cenu Českej hudobnej akadémie (Anděl) v kategórii Najlepší slovenský album. K jeho titulnej piesni Košičania zverejnili videoklip s krásnou baletkou, ktorý sa nakrúcal pod vedením režiséra Jána Varcholu.

Od poslednej hudobnej novinky kapely Nocadeň, ktorou bol singel Architekti šťastia, ubehlo už takmer desať mesiacov, a tak bol najvyšší čas prísť s novým singlom. Voľba padla na pieseň Auróra, ktorej sa priaznivci košickej formácie dožadovali od okamihu vydania albumu. "Pri výbere singlov sa občas necháme ovplyvniť názorom fanúšikov. Naposledy sme ich takto poslúchli pri skladbe Havran a bola to šťastná voľba," povedal s úsmevom Rasťo Kopina.


Videoklip nakrúcali Nocadeň s režisérom, s ktorým spolupracujú už dlhší čas. "Réžiu a kameru mal na starosti Ján Varchola, ktorý s nami spolupracoval na všetkých klipoch k tomuto albumu. Natáčanie prebiehalo v maďarskom pohraničí a aj tím, ktorý sa tam zišiel, bol oveľa viac medzinárodný, než na aké sme boli doteraz zvyknutí. V klipe okrem mňa účinkuje baletka Lilla Babos, ktorá pochádza z Budapešti. K nej sme sa dostali cez jej ukrajinského priateľa, ktorý nám taktiež pri natáčaní pomáhal," uviedol spevák pre Hudba.sk.

Dvojica sa však v klipe stretne iba na okamih. "V klipe sa zobrazujú akoby dva svety, jeden bielo-čierny, ktorý je viac fantazijný, a potom je tu čierno-biely svet, v ktorom sa nachádzam ja. Od začiatku sme pracovali s ideou, že to nebude farebný klip a trocha viac sme zaexperimentovali. Celá vizuálna stránka mala pôsobiť snovo a nie úplne realisticky," priblížil Rasťo Kopina nový videoklip.

Prečítajte si tiež:

Takýto zvuk ešte nemali. Nocadeň na albume Auróra prekvapujú razantnou chémiou (recenzia)

Nocadeň: Pre fanúšikov sme zjavením na domácej scéne, vnímajú nás ako kultovku (rozhovor)

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Ján Varchola

Súvisiaci interpreti: Nocadeň