Bratislava nedávno zažila vypredaný koncert ruského armádneho zboru Alexandrovci, ktorý si ako hosťa pozval 100-členný cigánsky orchester z Budapešti. Koncert s názvom Tichá noc bol plný ruských i slovenských ľudových piesní, a zazneli aj skladby ako Macejko, Na Kráľovej holi, či dokonca Lady Karneval od Karla Gotta.

Vypredaný zimný štadión mal najskôr možnosť vychutnať si umenie 100-členného cigánskeho orchestru, ktorý cestuje po svete už približne 30 rokov a okrem klasických diel od Brahmsa, Liszta, Straussa a ďalších, hrá aj tradičnú maďarskú cigánsku hudbu. Samotní Alexandrovci ich vystriedali po takmer hodinovom vystúpení, aby na záver koncertu vystúpili všetci spoločne.

Alexandrovci začali svoj koncert piesňou Tichá noc, ktorú zaspievali v slovenčine. "Všade, kde koncertujeme, spievame aj v jazyku danej krajiny. Spievali sme už aj po čínsky či kórejsky," uviedol Vadim Ananiev, prezývaný aj Mr. Kalinka. Práve s ním si mohli návštevníci zaspievať aj skladbu Macejko.

"Alexandrovci sú na Slovensku stále žiadaní. A my veríme, že tu neboli naposledy," dodal organizátor koncertu Rudolf Héger. Okrem Bratislavy sa Alexandrovci v uplynulom týždni predstavili aj na iných miestach na Slovensku. V stredu na Zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne a vo štvrtok v košickej Steel Aréne.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z Access Production.

Súvisiaci interpreti: Alexandrovci