Slovenská reggae-punková kapela Smola a Hrušky sa opäť nahodí do gala a na záver úspešného roka si pre fanúšikov pripravila vianočné darčeky. Svojich priaznivcov poteší exkluzívnym akustickým koncertom s hosťami, kde sa predstaví dychový orchester DH Tatramat Matejovce a špeciálni hostia na perkusie, bongo a husle.

Koncert sa koná pod záštitou primátora mesta Spišská Nová Ves a spestrí aj adventný sprievodný program Vianočných trhov. "Teším sa na tento špeciálny koncert, pretože sme na tom dlho pracovali a vážim si, že naši hostia posunuli našu hudbu do iných rozmerov a v tejto akustickej polohe stále objavujeme nové možnosti a emócie. Týmto unikátnym prepojením žánrov súčasnej populárnej hudby s tradičnou ľudovou kultúrou vzniká atmosféra, ktorú bežne na našich koncertoch fanúšikovia nezažijú, takže sa všetci majú na čo tešiť," láka na koncert frontman kapely Smola a Hrušky Spoko Kramár.

"Počas tohto koncertu sme si pripravili aj ďalší vianočný darček a to naše nové CD / DVD UNPLUGGED live in Spišské divadlo 2014, ktoré oficiálne pokrstíme a uvedieme do života," dodal Spoko. Fanúšikovia si vstupenky môžu zakúpiť aj priamo v Kine Mier alebo v Turisticko-informačnom centre mesta Spišská Nová Ves.


Kapela Smola a Hrušky vznikla v roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte 6 albumov: Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010), Palec hore (2012) a Best On 1997 – 2015 (2015). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010) a najnovšie CD a DVD Unplugged Live in Spišské Divadlo (2015). Výberovku BEST ON 1997 – 2015 a nové CD/DVD UNPLUGGED Live in Spišské divadlo si fanúšikovia môžu objednávať cez oficiálny e-shop kapely alebo priamo na koncertoch.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Martin Hlavatý, PR manažér kapely Smola a Hrušky.

Foto: Katarína Orešanská

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky