Headlinerom druhého ročníka pražského festivalu Metronome bude anglický hudobník a spevák Sting. Podujatie sa uskutoční 23. a 24. júna opäť na Výstavisku, kde sa minulý rok na premiérovom vydaní festivalu predstavili Iggy Pop či Foals.

"Našou výhodou je, že ponúkame návštevníkom mestský festival so službami a pohodlím, ktoré idú ruka v ruke s ponukou služieb, servisom a zážitkami, ktoré poskytuje iba hlavné mesto Praha. Na druhej strane náš areál, umiestnený čiastočne v zeleni a v zábavnom parku, navodzuje správnu festivalovú atmosféru," vyjadril sa producent festivalu David Gaydečka. 

Sting vystúpi na festivale v piatok 23. júna. Aktuálny pohľad do jeho budúcoročných termínov hovorí, že v našich končinách sa objaví iba v Prahe a vo Varšave. Tam vystúpi 27. marca. Pár dní predtým bude koncertovať, v Barcelone, Miláne a Hamburgu, z Varšavy sa presunie do ďalších miest v Nemecku, Švajčiarsku, Luxembursku, Belgicku, Holandsku, Veľkej Británii a Francúzsku. Do Európy sa potom vráti až v júni, aby trikrát vystúpil v Nórsku a na pražskom festivale Metronome.

Záštitu nad festivalom, ktorý vlani ponúkol interpretov ako Iggy Pop, Foals, The Kooks, Ella Eyre, Ivan Král, Richard Müller či Jiří Suchý, prevzali pražská primátorka Adriana Krnáčová a starosta mestskej časti Praha 7 Jan Čižinský. "Praha si zaslúži veľký hudobný festival a ja som nesmierne rada, že tu máme Metronome, ktorý má ambíciu konkurovať tým najlepším európskym hudobným akciám, ako je napríklad maďarský Sziget. Počítame, že festival osloví nielen fanúšikov z celej Českej republiky, ale do metropoly priláka aj nových turistov, ktorí sa budú vracať," prezradila. 

K vstupenke Stingov album ako darček. Ak sa poponáhľate

Predpredaj vstupeniek na festival sa začína dnes prednostne pre členov oficiálneho fanklubu Stinga a pre priamo oslovených divákov minulého ročníka Metronome festivalu. V pondelok 12. decembra organizátori ohlásia predaj vstupeniek pre verejnosť, ktorý bude až do konca januára za zvýhodnenú cenu. "Prvej tisícke ľudí, ktorí si kúpia vstupenku v predvianočnom čase navyše ponúkame darček - CD čerstvého albumu od Stinga 57th & 9th," uviedol producent festivalu Martin Voňka. 

Sting, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner, sa pohybuje na hudobnej scéne od začiatku 70. rokov minulého storočia. Spočiatku bol členom kapely The Police, s ktorou má na konte päť albumov. V júni 1985 uviedol na trh prvú sólovku The Dream Of The Blue Turtles. Je členom Skladateľskej siene slávy, Rock'n'rollovej siene slávy a má i hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Na konte má napríklad 16 cien Grammy, Zlatý Glóbus, cenu Primetime Emmy či tri nominácie na Oscara. 

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Sting.com

Súvisiaci interpreti: Sting