Trenčianska hard-rocková formácia Volume vydala na jar tohto roka svoj v poradí štvrtý album Pravá tvár, ktorý momentálne prezentuje na českých i slovenských pódiách. Záver turné bude mať predvianočný nádych solidarity. Výťažok z posledného koncertu totiž kapela venuje pacientom trenčianskej neurológie.

Posledný koncert v rámci Pravá tvár tour sa uskutoční v trenčianskom klube Lúč, v ktorom v marci tohto roku chalani krstili svoje aktuálne CD. Do života ho uviedol Georgio Babulic, bubeník kapely Gladiator. "Som veľmi poctený, že som sa mohol stať krstným otcom albumu Pravá tvár. Hard-rocková muzika je žáner, ktorý nedostáva veľa priestoru v médiách a s tým sa chalani musia popasovať. Zatiaľ im to ide veľmi dobre a ja im držím palce," povedal Georgio Babulic.

Takmer celoročné turné ukončí skupina Volume na domácej pôde už 22. decembra. Myšlienku skupiny podporia aj ďalšie zvučné mená lokálnej hudobnej scény, a to Particles, MF a Uhol dopadu. Financie, ktoré sa podarí vyzbierať z predaja vstupeniek na koncert, darujú chalani v plnej výške Neurologickému oddeleniu Fakultnej nemocnice v Trenčíne. "Myslíme si, že v tejto dobe by sme si mali pomáhať čo najviac. Naša kapela vždy rada podporí tých, ktorí to skutočne potrebujú. Počas krstu nášho posledného CD sa nám podarilo vyzbierať takmer 1 400 eur, ktoré sme darovali útulku pre psy v Trenčíne. Teraz sme sa rozhodli spraviť krajšie Vianoce pacientom trenčianskej neurológie," povedal frontman kapely Majo Krátky.

Myšlienku môže vďaka transparentnému účtu podporiť aj široká verejnosť. "Zriadili sme transparentný účet, na ktorý môže prispieť naozaj každý, a to akoukoľvek sumou. Taktiež môžu všetci sledovať pohyby na tomto účte. Okrem financií vyzbieraných na našom poslednom koncerte, odovzdáme neurológií aj všetky z transparentného účtu, ktoré prispeje verejnosť," dodal Krátky s tým, že ide o novinku, ktorou chce kapela spojiť ľudí pre dobrú vec.

Číslo transparentného účtu: SK3383300000002701527875
Prehľad prostriedkov na účte si môžete pozrieť tu 

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Majo Krátky.