Slovenský dídžej a producent Beyuz je známy ako milovník a zberateľ hudby najrôznejších štýlov a pôvodu. Jeho najnovší počin s názvom Trajektoria je výsledkom niekoľkomesačnej kreatívnej spolupráce s klávesistom kapely Billy Barman a lídrom projektu Felix, Jakubom Tvrdíkom.

Už prvé sekundy kolaboratívneho experimentu s názvom Trajektoria vám o ňom prezradia všetko podstatné. Je to nahrávka, ktorej cieľom nie je nič viac a nič menej ako odreagovanie sa od súčasného sveta a jeho problémov.

Osem hravých či zasnívaných inštrumentálnych skladieb dokáže rozvlniť boky, ale rovnako dobre sa pri nich môžete nechať unášať vlnami fantázie. V skrinke s hudobnými žánrami by ste ich mohli hľadať v škatuľkách s nálepkami house, disco, dub, trip-hop alebo tropical.

Album môžete počúvať a podporiť kúpou na Bandcampe:



"Rok 2020 je naozaj zvláštnou etapou našich životov. Som však veľmi rád, že dokážeme tvoriť a nevzdávame to aj napriek tomu, že živé vystúpenia sú momentálne vzdialenou predstavou. Verím, že v súčasnej dobe turbokonzumu si ľudia ešte vedia nájsť čas aj na počúvanie konceptuálnej hudby a som vďačný každému poslucháčovi za jeho čas strávený počuvaním a podporou našej tvorby," hovorí Beyuz.

Pre jeho kolegu Jakuba Tvrdíka je to už druhý tohtoročný album s prívlastkami inštrumentálny a konceptuálny. Na začiatku jesene totiž vydal pod hlavičkou svojej kapely Felix sólovú nahrávku Koniec roka tvorenú 23 na seba nadväzujúcimi miniatúrnymi skladbami. Beyuz si zase tento rok pripísal na konto dve nové spolupráce s raperom Opakom na skladbe Mesto duchov a letnom hite Pod kontrolou, v ktorom hosťuje aj speváčka Veronika Strapková.

Text: Hudba.sk (zdroj: Bejči)
Foto: archív