Speváčka Teri Čikoš, ktorá sa verejnosti predstavila minulý rok v televíznej šou The Voice Česko Slovensko, prichádza s novou skladbou Dilema. Po pesničkách Letná, Pozri a Dievča je to už je štvrtý singel, pričom tentokrát si sama napísala hudbu aj text.

"Dilema je vyznanie mladého dievčaťa. Je to výpoveď mladej duše o jej predstave dokonalého partnera. Je to skladba plná emócií a myslím si, že každé dievča aj dospelá žena sa v texte piesne nájde. Je o našich pocitoch, myšlienkach a túžbach," uviedla pre médiá Teri Čikoš. Skladbu zverejnila spolu s lyric videom. "Chcela som ľudom trošku viac priblížiť text piesne," dodáva speváčka.

Kapelu, s ktorou skladbu Dilema nahrala, tvoria známi slovenskí hudobníci Martin Wittgruber (klavír), Martin Gašpar (basgitara), Pišta Lengyel (gitara) a Igor "Ajdži" Sabo (bicie). Skladba vznikla v hudobnom štúdiu Kupec Records u hudobníka Juraja Kupca.


Teri Čikoš pochádza z hudobníckej rodiny a od mala sa venovala hre na klavíri. Tento rok v júni sa stala úspešnou absolventkou bratislavského Konzervatória v hudobno-dramatickom odbore. Účinkovala v predstaveniach Malý princ (Malá scéna STU), muzikáli IAGO (Divadlo Nová scéna), Holokaust (Divadlo Arteatro). Pôsobí aj ako učiteľka na základnej umeleckej škole, kde učí spev.

Hudobne spolupracovala s Luciou Bílou, Máriou Čírovou a Janou Kirschner, ktorá pre ňu zložila jej prvý singel Letná po tom, ako bola jej mentorkou v súťaži The Voice. Momentálne pracuje na svojom sólovom debutovom albume, ktorý by mal vyjsť už čoskoro.

Dnes večer (9.12.) môžete Teri vidieť spolu s Michalom Sabom v pre ňu netradičnej role moderátorky na odovzdávaní cien Roma Spirit 2020.

Vypočujte si aj jej predchádzajúce single:


Text: TASR (zdroj: Jozef Šebo), Hudba.sk edit
Foto: Facebook.com/tericikos