Saxofonista a skladateľ Milo Suchomel so svojím projektom Šalefuky a hosťom Petrom Lipom nahrali energickú pieseň Tulák, ktorá je napriek melancholickému textu o zosnulých kamarátoch a blízkych ľudí z rodiny plná pozitívnej energie. Tou srší aj videoklip, natočený počas slnečného dňa na Dunaji.

Umelci venovali pesničku nedávno zosnulej legende slovenskej kultúry. "Túto pieseň, ktorú sme nahrali spolu s Petrom Lipom a Šalefuky, chceme venovať pánovi Milanovi Lasicovi. Veľmi som si prial, aby text k tejto pesničke napísal práve on. Žiaľ, už sa to nestihlo," hovorí autor hudby Milo Suchomel. Ako dodáva, text nakoniec napísal bubeník Marek Rašman, ktorý je veľkým obdivovateľom Milana Lasicu.

Na nahrávaní skladby sa podieľali aj basgitarista Lukáš Deviatka, jazzový hudobník a skladateľ Nikolaj Nikitin, ktorý nahral klarinet, a zvukový majster Peter Szabadoš. Milo Suchomel do skladby nahral tenor a soprán saxofóny a klávesy. Videoklip s letnou atmosférou režíroval skladateľ spoločne s Ivanom Pánikom a za kamerou stál Pierre Lexis (Lexis Production). V klipe môžete okrem hudobníkov vidieť aj Dorotu Nvotovú so synom Filipkom.

"Túto pieseň chcem venovať aj môjmu strýkovi Tonovi, ktorý nedávno opustil tento svet. Poďme si zaspomínať na Milana Lasicu, môjho strýka Tona a taktiež vašich priateľov a blízkych, ktorí tu už nie sú medzi nami," uzatvára Milo Suchomel.


Vznik piesne a videoklipu podporili Slovenský ochranný zväz autorský (SOZA) prostredníctvom Sociálneho a kultúrneho fondu.

Text: Hudba.sk (zdroj: Milo Suchomel)
Foto: screenshot / Pierre Lexis

Súvisiaci interpreti: Peter Lipa