Frontman kapely Medial Banana vydáva sólový debutový album s názvom Blessings, na ktorom hosťuje spevák Alan Murin a mnohí ďalší domáci aj zahraniční umelci. Album je sviežim pokračovaním štýlu a zvuku, ktorý Pokyman naznačil už vydaním EP Waa Gwaan.


Pokyman
 svoj dlhohrajúci debut pomenoval tak, aby vyjadroval výnimočné udalosti z jeho života, pričom za jednu z najdôležitejších pokladá narodenie dcérky Zoe, ktorej na albume venoval precítenú rovnomennú pieseň Blessings.

Album Blessings obsahuje jedenásť skladieb (vrátane skitu a bonusového tracku), pričom texty sú v angličtine a v slovenčine. Nahrávka vznikala počas tohto roka v nahrávacom štúdiu The Wellders pod hlavičkou vydavateľstva Reggae Callin' Records.

Za mikrofón sa popri Pokymanovi postavilo viacero hostí. Slovenský spevák Alan Murin, ktorý len nedávno vydal vlastný albumový debut Trueself, si s frontmanom skupiny Medial Banana strihol tanečnú skladbu Sóda. Videoklip k nej dnes vychádza spolu s albumom. Dvojica sa v ňom zabáva spolu s priateľmi a tanečníčkami na bytovej párty.


Ďalší hostia na albume sú zahraniční, aj keď niektorí pôsobia na Slovensku. S britskou reggae legendou Brother Culture vznikol moderný "rub-a-dub" beat v skladbe Judge Not. UCee prispel svojím vokálom v dancehall piesni Highgrade. V titulnej piesni s názvom Blessings Pokymana dopĺňa zamatový hlas speváčky Ormay a v reggae/trap skladbe s názvom Roar hosťujú Wakanda Wision v kompletnej zostave.

Rovnako ako v prípade debutového EP Waa Gwaan mal mix albumu pod palcom Lukie FWD, ktorý sa zároveň postaral aj o väčšinu hudobnej produkcie. Na albume však spolupracovali aj ďalší hudobní producenti. Peter Pann sa podieľal na multižánrovej skladbe Badd Inna DanceHoodini prispel hip-hopovým beatom s reggae prvkami v skladbe SoundpimpinSat1r sa podpísal na skladbe Žijem jak ja chcem.


Pokyman je frontman a textár kapely Medial Banana, selektor (DJ) a MC v Ghetto Youths Sound a spoluzakladateľ vydavateľstva Reggae Callin' Records. Od vydania EP Waa Gwaan pôsobí aj ako sólo interpret s projektom, v ktorom sa spojil s producentom Lukie FWD a dídžejom Simple Sample.

Pokyman pôsobí na domácej aj medzinárodnej scéne. Vystupoval na festivaloch Sziget, Electric Castle, Grape, Pohoda a Uprising. Samostatné koncerty odohral v Holandsku, Rumunsku, Poľsku, Slovinsku, na Malte a na Jamajke, kde spolu s ďalšími členmi tímu dlhoročných nadšencov tamojšej hudby natočili sedemdielny dokument Inna Jamdown. Okrem iného je Pokyman aj moderátorom Uprising Festivalu, veľkým zberateľom vinylov a komiksov a hrdým otcom malej Zoe Katalíny.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Sveťo Moravčík. Správu sme upravili a doplnili.