Amerického rapera Snoop Dogga cez víkend zadržali, pretože policajný pes v jeho tourbuse objavil marihuanu. Autobus kontrolovali v mestečku Sierra Blanca v západnom Texase, kde pre marihuanu v roku 2010 zatkli aj country speváka Willieho Nelsona.

Polícia uviedla, že vo vozidle našla červenú nádobu s niekoľkými jointami, konkrétne išlo o 14 gramov marihuany. Snoop Dogg na mieste poprel, že by patrila jemu. Aj keď raper smie marihuanu užívať v Kalifornii, zákony štátu Texas to nepovoľujú. Snoop Dogga obvinili z nelegálnej držby marihuany, po zaplatení pokuty vo výške 537 amerických dolárov (v prepočte približne 422 eur) ho však okamžite prepustili.

Snoop Dogg, vlastným menom Calvin Cordozar Broadus Jr., má za sebou bohatú históriu problémov so zákonmi. Už počas štúdia na Long Beach Polytechnic High School ho zatkli a odsúdili za predaj kokaínu, za čo následne strávil šesť mesiacov vo väzení. Ako tínedžer mal Snoop často problémy so zákonom a tiež bol členom neslávne známeho gangu Crips, aj keď túto skutočnosť v roku 1993 poprel. Krátko po ukončení strednej školy ho znovu zatkli za držbu kokaínu, následkom čoho bol počas nasledujúcich troch rokov väčšinou za mrežami.

Početné problémy mal aj v rokoch 2005 až 2006. Napríklad v máji 2005 čelil žalobe v súvislosti s incidentom na koncerte vo washingtonskom meste Auburn, kde jeho ochranka zbila istého Richarda Monroea Jr. Súd nakoniec uznal Snoopa nevinným. V apríli 2006 ho spolu s členmi jeho sprievodu nevpustili do salónika pre cestujúcich prvej triedy na londýnskom letisku Heathrow. Skupina následne zdemolovala letiskový obchod, pričom počas incidentu sa zranilo sedem policajtov. Snoopa a ostatných členov jeho sprievodu zatkli, pričom všetci strávili noc za mrežami a na druhý deň ich prepustili na kauciu. V máji potom britské ministerstvo vnútra zakázalo Snoopovi vstup do Veľkej Británie. Tento zákaz zrušili až v marci 2010.

Ďalší letiskový incident raper spôsobil v septembri 2006, keď mu na John Wayne Airport v Kalifornii našli v batožine skladací policajný obušok. Ten mu skonfiškovali, Snoopa však nakoniec na palubu lietadla vpustili. Za tento prehrešok ho o rok neskôr odsúdili na tri roky podmienečne a 160 hodín verejnoprospešných prác. Iba mesiac po tomto incidente ho zatkli na parkovisku letiska v kalifornskom Burbanku, kde uňho našli marihuanu a strelnú zbraň. Nepokojný rok 2006 zavŕšil zatknutím v novembri po vystúpení v The Tonight Show, pričom aj tentoraz išlo o marihuanu a strelnú zbraň.

V apríli 2007 zas dostal Snoop zákaz vstupu do Austrálie. Dôvodom boli jeho predošlé problémy so zákonom. Raper tak nemohol vystúpiť na MTV Australia Video Music Awards. Zákaz zrušili v septembri 2008. Ďalšou krajinou, ktorá mu zakázala vystúpiť na svojom území, bolo v roku 2010 Holandsko.

Informácie zverejnila webová stránka TMZ.com.

Zdroj: SITA
Foto: Snoopdogg.com

Súvisiaci interpreti: Snoop Dogg