Írska rocková skupina U2 odohrá počas letného koncertného turné v celom znení svoj prelomový štúdiový album The Joshua Tree pri príležitosti 30. výročia jeho vydania. Ako informovala kapela v pondelok na svojej oficiálnej stránke, jedenásť skladieb albumu zaznie na každom jednom vystúpení. Tých však bude v Európe len zopár.

"Nedávno som si vypočul The Joshua Tree po prvý raz za temer 30 rokov. Je v ňom množstvo emócií, ktoré sa zdajú byť zvláštne súčasné - láska, strata, zmarené sny, hľadanie zabudnutia, polarizácia. Viaceré z nich som spieval mnoho ráz, ale nikdy všetky dovedna. Teším sa na to a dúfam, že aj naše publikum," povedal spevák Bono.

Album, z ktorého pochádzajú hity ako Where The Streets Have No NameI Still Haven't Found What I'm Looking For alebo With or Without You, vyšiel 9. marca 1987 a dodnes sa z neho celosvetovo predalo 25 miliónov kusov. Skupine vyniesol aj dve ceny Grammy vrátane Albumu roka, ako aj jednu cenu BRIT Award.

Vypočujte si legendárny album na Deezeri:



Silná šnúra aj vďaka predkapelám

Turné, ktoré sa bude odohrávať výlučne na štadiónoch Spojených štátov, Kanady a Európy, odštartuje 12. mája vo Vancouveri. Skupina odohrá na severoamerickom kontinente 16 vystúpení. Okrem toho bude po prvý raz headlinerom hudobného festivalu Bonnaroo. Predskupinami na koncertoch v USA a Kanade budú Mumford & Sons (tri koncerty), The Lumineers (10 koncertov) a OneRepublic (tri koncerty).

Začiatkom júla sa U2 presunie do Európy, kde odohrá osem koncertov, pričom predskokanom bude formácia Noel Gallagher's High Flying Birds. Európska časť turné odštartuje 8. júla v Londýne, ďalšími zastávkami, na ktoré môžu slovenskí fanúšikovia vycestovať, budú Berlín (12. 7.), Rím (15.7.), Barcelona (18.7.), Dublin (22.7.), Paríž (25.7.), Amsterdam (29.7.) a turné sa zakončí 1. augusta koncert v Bruseli.

Predaj lístkov pre dlhoročných členov fanklubu U2 potrvá od 11. do 13. januára, široká verejnosť si bude môcť vstupenky zakúpiť v dňoch 16. a 17. januára.


Zdroj: TASR, U2.com
Foto: Facebook.com/u2

Súvisiaci interpreti: U2