Audiora je nový hudobný projekt štyroch muzikantov z Revúcej, ktorí v uplynulom roku nahrali svoj debutový album Kto sme? Albumová novinka prináša trinásť skladieb štýlovo posadených do rocku s prvkami všehochuti. Nové skladby zverejnili aj na svojom Youtube a pribudnúť má už čoskoro aj videoklip.

Formácia v zložení Marian Širilla (gitary, spev), Milan Valaštek (bicie, vokály), Jakub Varga (klavír, keyboard) a hosť Maroš Rekeň (basová gitara, vokály) nahrávala svoj debut Kto sme? v popradskom štúdiu Martina Barlu, ktorý sa postaral aj o mix a mastering. Autorom hudby, na ktorej sa produkčne spolupodieľal aj bubeník Milan Valaštek, je Marian Širilla. Piesne otextovali textár Juraj Michalič a členovia kapely Milan Valaštek, Marian Širilla a Maroš Reken. Album obsahuje aj spoluprácu s popradskou speváčkou Luciou Barilovou, ktorá naspievala duet Láska navždy a o vokály sa postarala aj v skladbe Kto sme?. O dychovú sekciu v úvodnej skladbe Poďme sa smiať sa postaral Matúš Mizenko z Mizenko Brothers.


"Album sme nahrávali po častiach celý rok 2020, keď nám to voľný čas a hlavne epidemiologická situácia dovolila. Boli chvíle, kedy som si myslel, že ho ani nedokončíme, ale vďakabohu sa to podarilo, z čoho sa veľmi tešíme. S albumom nám taktiež producentsky veľmi pomohol Maťo Barla. Keďže je vynikajúci muzikant, pohoďák a hlavne skvelý človek. Spolu s Milanom a Maťom sme v štúdiu častokrát až do neskorých, niekedy až ranných hodín laborovali a upravovali skladby, aby bol výsledok čo najlepší, navyše nám pomohol aj s grafikou bookletu a inlaya CD," hovoria spevák a gitarista Marian Širilla a bubeník Milan Valaštek.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Marian Širilla. Text správy sme upravili.