Richard Müller v roku 2022 vydal nový album Čierna labuť, biela vrana, ktorý pozitívne prijali fanúšikovia aj hudobní kritici. Po singloch Všetko je po starom a Zmeškaný hovor prichádza tretí singel spoločne s videoklipom ku skladbe Na pohrebe lásky. V duete spolu Richardom účinkuje aj Emma Drobná, ktorá s ním natočila aj videoklip.


Počuť Emmu Drobnú spievať po slovensky na jej vlastných albumoch je rarita, no úspešná spolupráca s Adamom Ďuricom na hite Naše hriechy jasne ukázala, že fanúšikovia by ju v rodnom jazyku radi počuli častejšie. Pri príprave svojho albumu si ju na spoluprácu pozval aj Richard Müller a výsledkom je vydarený duet Na pohrebe lásky s pôsobivou hudbou Ondřeja G. Brzobohatého ako z bondovky a silným textom Petra Uličného. Intímnu, no zároveň veľkolepú atmosféru skladby podčiarkuje čiernobiely videoklip.


Réžie klipu sa zhostil producent albumu Jan P. Muchow, ktorý si k spolupráci prizval ďalšie renomované mená, ako sú Alexander Šurkala (kamera) či Rola Brzobohatá (produkcia) a ďalší.

"Bola to pocta, že so mnou Richard chcel spolupracovať. Človek sa z toho nesmie rozklepať a myslieť na to, aká legenda to je, aké skladby má. Bol som dosť nekompromisný v tom, že som oslovil tých najlepších hudobníkov, akých poznám. Ondra Brzobohatý napísal hudbu ku všetkým skladbám, fantastické texty napísal Peter Uličný. Ich úroveň je taká, že som ešte nepočul toľko skvelých textov pohromade na jednom albume. Mám radosť, keď Richard hovorí, že je to jeden z jeho najlepších albumov. Mám z toho dobrý pocit," uvádza Muchow na margo spolupráce. "Láska je téma pre všetkých, nech už máte radi kohokoľvek. Richard aj tvorcovia klipu majú radi všetkých," dodáva producent a režisér klipu.

Prečítajte si recenziu: Richard Müller vydal krásny album plný kontrastov a zrelého nadhľadu

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili a doplnili.