Už o tri týždne sa do kín dostane prvý slovenský film v 3D formáte Immortalitas režiséra Erika Bošnáka. Titulnú skladbu k snímke, ktorá má názov Nesmrteľní, nahrala kapela Desmod na text Michala Franka. "Veľmi sa nám páčilo, že je to science fiction. Mal som pocit, že film bude mať silný príbeh a tiež chceme Immortalitas podporiť už len kvôli tomu, že sa niekto do toho pustil," uviedol na margo spolupráce Mário 'Kuly' Kollár.

Desmod pri skladaní nových pesničiek postupuje ako väčšina slovenských skupín. Najprv vzniká hudba a spevová linka, až potom príde na rad text. "Tu bol text prvý, ale nenechal som chalanov do neho nahliadnuť. Rišo Synčák spravil gitarový riff a ostatní sa pridali. Ja som zas počul hotovú skladbu a na ňu vymyslel spev," popisuje Kuly prácu v štúdiu. Ako hosťa si zavolali gitaristu a vokalistu z kapely The Paranoid Romana Birkuša, ktorý svojim metalovým hlasom podfarbil refrén.

Desmod - Nesmrteľní (making of)

"Z písania tejto pesničky sme sa veľmi tešili. Povedali sme si, že sa takáto tvrdá hudba k Erikovmu filmu hodí. Cítiť to už z traileru," dodáva spevák. Pieseň Nesmrteľní je pre Desmod experimentom, no zároveň ju považujú aj za akési osvieženie. "Chceme vyskúšať, ako ľudia zareagujú na túto pesničku. Na koncertoch si fanúšikovia pýtajú aj naše tvrdšie veci, takže určite niečo z toho zahráme aj na letných festivaloch," hovorí líder Desmodu.

Pôvodný slovenský mysteriózny triler Immortalitas je celovečerným debutom študentov VŠMU v réžii Erika Bošnáka. Sleduje príbeh Adama, ktorý počas druhej svetovej vojny zapredal svoju dušu Diablovi, aby zachránil milovanú rodinu. Oboje stratí a proti svojej vôli sa stáva nesmrteľným. Dožíva sa roku 2025 a putuje po katastrofami zmietanej planéte. V krajine bez ľudí postupne sám prestáva byť človekom. Večnosť si kráti pomstou, loví démonov a posiela ich späť do pekiel. Zjavenia archanjela Gabriela však Adama privedú na správnu cestu. Gabriel prezrádza, že Diabla možno poraziť jedine získaním bájnych elementov života. Adam počas ich hľadania narazí na posledných žijúcich ľudí, ktorí veria v obnovu života na Zemi. Vďaka ich nádeji získava silu dokončiť Gabrielov plán.

Immortalitas (trailer)

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér filmu Immortalitas.

Text: SITA, PR

Súvisiaci interpreti: Desmod