Líder skupiny No Name sa predstaví ako muzikálový herec v historickej budove Slovenského národného divadla. Známy košický spevák sa 29. marca na bratislavskej premiére muzikálu Móric Beňovský predvedie v negatívnej úlohe Stepanova. Okrem toho sa z kapelou momentálne teší z úspechu nového singla Povedz mi.

Popri koncertovaní a nahrávaní nového albumu stíha Igor Timko aj účinkovať v pôvodnom slovenskom muzikáli Móric Beňovský. Ten mal premiéru na jeseň roka 2013 v Štátnom divadle v Košiciach a líder kapely No Name je jeho súčasťou od samého začiatku. Timko sa práve vďaka tomuto muzikálu po dlhých rokoch vrátil na divadelné dosky a veľký návrat ho čaká aj 29. marca. Svoje herecké umenie totiž po 15 rokoch predstaví v Slovenskom národnom divadle.

"Muzikál Móric Beňovský má podľa mňa nádhernú hudbu a texty, sú plnohodnotné, jednoducho žiadna 'vata'. Prvýkrát sa muzikál uvedie aj v Bratislave, v historickej budove SND. Pre mňa je to návrat do divadla, kde som začínal ešte ako študent konzervatória," vysvetlil Igor Timko, ktorý v muzikáli pod režisérským vedením Milana Antola stvárňuje negatívnu postavu - Stepanova. Úloha priateľa a zradcu uznávaného moreplavca Mórica Beňovského sa Igorovi hrá dobre. "Hrám človeka, ktorého Móric Beňovský považuje za svojho blízkeho priateľa. No žiarlivosť ma natoľko ovplyvní, že Mórica zradím a pripravím jeho popravu. Hrá sa mi výborne. Nie je to typický negatívny hrdina, má mnoho polôh, dokonca je možné stotožniť sa s myslením a konaním Stepanova," vysvetlil.

Pri množstve aktivít, ktoré hudobník popri rodine stíha, sa nemožno nespýtať, ako to všetko stíha. "Ráno odviesť deti do školy, dopoludnia s kapelou skúšať akustiku, na obed odučiť hodiny na konzervatóriu, zobrať deti zo školy a večer odohrať Stepanova. Zo začiatku to bolo namáhavé, ale Móric Beňovský sa hrá vyše roka, medzitým sme vypredali akustické turné No Name, uviedli novú skladbu Povedz mi. Beriem to tak, že ak máte málo času, dobre sa chudne," smeje sa Igor.

Nový album No Name by mal vyjsť na jeseň, prvú ochutnávku však kapela zverejnila už v januári. Reakcie rádií a fanúšikov sú podľa speváka pozitívne: "Potom čo Povedz mi nasadili slovenské a české rádia, sme ju zaradili do koncertného repertoáru a je to pocit, ako keď máš prvú frajerku. Prvé reakcie, prví diváci, ktorí si ju spievajú. Skrátka, zavádzame novú pesničku do programu a sledujeme, ako sa z novinky stáva hitovka. Zažili sme to síce mnohokrát, ale zakaždým je to jedinečné." Fanúšikovia si môžu novinku vychutnať aj 7. marca na domácom koncerte v Košiciach.


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Jano Štovka - archív Štátne divadlo Košice

Súvisiaci interpreti: No Name