Sviatok zamilovaných je za dverami a kapela IMT Smile práve dnes zverejnila pieseň, ktorá sa určite pre mnohých jej fanúšikov stane soundtrackom tohtoročného Valentína. Vypočujte si novinku, ktorá je oslavou lásky v dlhodobom vzťahu.

Intímnu a pomalú akustickú pieseň zverejnili IMT Smile dnes ráno spolu s lyric videom na svojom oficiálnom Youtube kanáli. Autorom hudby je líder formácie Ivan Tásler, o text sa postaral Vlado Krausz. "Vlado je IMT Smile. Je jeden z nás. Je až neuveriteľné ako dokonale vie vyjadriť moje pocity bez toho, aby som mu čokoľvek naznačil. Opäť sa dostal ako keby do mňa. Pri Tebe je jedna z najosobnejších skladieb, aké sme spolu spravili," prezradil o novej piesni Ivan Tásler.


Singel je už treťou zverejnenou skladbou z očakávanej novej štúdiovej nahrávky Na ceste 1979. Jubilejný desiaty album IMT Smile, ktorý ponúkne desať nových piesní z pera Ivana Táslera, vyjde 13. marca vo vydavateľstve Universal Music, s ktorým skupina spolupracuje už od roku 1998, kedy po prvýkrát vyšiel album Valec. Ten sa minulý rok dočkal reedície s zremastrovaným zvukom, o ktorý sa postarali zvukoví majstri z legendárnych Abbey Road Studios. Najúspešnejší album prešovskej kapely vyšiel pred pár dňami v limitovanom počte aj na platni.

Kapela v týchto dňoch zverejnila aj obal pripravovaného CD. Po vydaní albumu vyrazia hudobníci na turné, ktoré sa začne 20. marca v Nitre a skončí 30. mája v Londýne.

Termíny IMT Smile - Na ceste tour: 

20. marca - Nitra, PKO 
21. marca - Praha, Palác Akropolis 
26. marca - Bratislava, Ateliér Babylon 
27. marca - Modra, Elesko wine park 
28. marca - Skalica, Dom kultúry 
23. apríla - Banská Bystrica, Ministry of Fun 
25. apríla - Prešov, PKO Čierny orol 
1. mája - Púchov, DK Divadlo 
2. mája - Hlohovec, Dom kultúry 
7. mája - Žiar nad Hronom, MsKC 
28. mája - Nové Zámky, Dom Matice slovenskej 
30. mája - Londýn, 229 Venue 

IMT Smile sa na hudobnej scéne pohybujú od 90. rokov minulého storočia. V roku 1996 vydali debutový album Klik-Klak. Ich zatiaľ posledná štúdiovka s názvom Rodina vyšla v roku 2012. Na konte majú aj albumy ako Valec (1998), Valec Extra (1999), Nech sa páči (2000), IMT Smile (2003), Exotica (2004), Niečo s nami je (2006), Hlava má sedem otvorov (2008) či 2010: Odysea dva (2010). V kapele v minulosti pôsobili aj Katarína Knechtová, Peter Bič, Martin Migaš, Marián Slávka alebo Martin Valihora.

Text: Hudba.sk (zdroj: Imtsmile.com, Facebook, archív SITA)
Foto: archív kapely

Súvisiaci interpreti: IMT Smile