Americká speváčka Katy Perry dnes vydáva avizovaný nový singel Chained To The Rhythm. Ide o prvú ukážku z jej zatiaľ nepomenovanej štvrtej štúdiovky. Prekvapením pre fanúšikov je meno hosťa, vokály do nej totiž naspieval jamajský hudobník Skip Marley, vnuk legendárneho Boba Marleyho.

Okrem neho svojím hlasom do nahrávky Chained To The Rhythm prispela aj austrálska speváčka a skladateľka Sia, ktorá je spolu so spomínaným Marleym, Perry, Maxom Martinom a Alim Payamim aj spoluautorkou chytľavej novinky. Poslední dvaja menovaní sa postarali o jej produkciu. 

Tridsaťdvaročná Katy Perry príchod nového singla avizovala v stredu prostredníctvom krátkeho videa na službe Instagram. Zároveň ponúkla fanúšikom možnosť vypočuť si Chained To The Rhythm pred jej oficiálnym zverejnením z prehrávačov v tvare diskogulí, ktoré sa nachádzali na rôznych miestach sveta.

Speváčka dnes k piesni zverejnila aj netradičné lyric video s luxusne opatrovaným škrečkom. Naživo singel po prvý raz predstaví na 59. ročníku Grammy Awards. Galavečer spojený s udeľovaním najprestížnejších hudobných cien sa uskutoční už v nedeľu 12. februára v Los Angeles.


Katy Perry, vlastným menom Katheryn Elizabeth Hudson, debutovala albumom Katy Hudson (2001), no známou sa stala až vďaka piesni I Kissed A Girl zo štúdiovky One Of The Boys (2008). Nasledovali albumy Teenage Dream (2010) a Prism (2013). Je tiež príležitostná herečka. Prepožičala napríklad hlas Šmolinke v snímkach Šmolkovia (2011) a Šmolkovia 2 (2013). Predstavila sa aj v dokumentoch Katy Perry: Part of Me (2012), Katy Perry: The Prismatic World Tour (2015) či v komédii Zoolander No. 2 (2016) a v roku 2010 vo vianočnej epizóde Simpsonovcov (1989). 

Zdroj: SITA (Billboard.com), Hudba.sk
Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite

Súvisiaci interpreti: Katy Perry