Nový futbalový štadión Antona Malatinského v Trnave privíta na začiatku leta českú hudobnú legendu skupinu Lucie, ktorá tu odohrá svoj jediný verejný slovenský koncert v tomto roku. Kapela vlani vypredaným česko-slovenským turné veľkolepo oslávila 30 rokov na scéne, tohtoročný open-air koncert bude však ešte väčší než bol narodeninový v Bratislave.

City Arena, ktorá je moderným futbalovým stánkom s kapacitou takmer 19-tisíc miest, aj týmto koncertom plní svoj sľub o multifunkčnosti novopostaveného štadióna. Ten je od augusta 2015 vynovenou pýchou fanúšikov nielen domáceho Spartaku Trnava ale aj slovenskej futbalovej reprezentácie.

Prvý samostatný koncert tam odohrala v auguste minulého roka legendárna kapela Olympic, tento rok tam zavíta ďalšia ikona českého rocku, skupina Lucie. "Sme radi, že, okrem pozdvihnutia trnavského červeno-čierneho a národného futbalu, môžeme Trnavčanom priniesť aj kultúrne obohatenie," hovorí predseda predstavenstva spoločnosti City Arena, a.s., Ing. Arch. Pavol Adamec. "Veríme, že tento exkluzívny koncert poteší fanúšikov Lucie nielen z celého Slovenska, ale aj z Čiech a Moravy."

Reportáž: Eufória v natrieskanej Inchebe: legenda Lucie triumfálne oslávila svojich 30 rokov

Okrem exkluzivity v rámci tohtoročných plánov Lucie spočíva výnimočnosť koncertu aj v tom, že hudobní fanúšikovia budú môcť ísť prvýkrát až na futbalovú plochu. Tá bude mať v júni už nový trávnik, no bude prekrytá špeciálnymi doskami tak, aby neprišlo k jeho poškodeniu. "Začiatkom júna sa pripravujeme na príchod minimálne 15-tisíc fanúšikov a tešíme sa na fantastickú hudobnú šou. Trnava tak aj vďaka tejto udalosti pribudne na hudobnú mapu Slovenska. Toto však nie je náš posledný tohtoročný koncert na štadióne," sľubuje Adamec.

Koncert sa uskutoční v sobotu 3. júna o 21:00. Predpredaj lístkov bol už spustený, v ponuke sú aktuálne lístky na jednotlivé tribúny a do VIP sektorov. Vstupenky na státie priamo pred pódiom budú v predaji čoskoro, prvých sto lístkov pre najrýchlejších za cenu 25 eur, najlacnejší bežný lístok na státie bude po ich vypredaní stáť 29 eur. Sledujte Predpredaj.sk.

Pozrite si 360-stupňové video z vlaňajšieho koncertu Lucie v Plzni:


Skupina Lucie vstúpila na českú hudobnú scénu v roku 1988, založená však bola už dva roky pred tým. Prvú platňu s názvom Lucie vydala v roku 1990, zatiaľ posledným radovým albumom je Dobrá kočzka která nemlsá z roku 2002. O tom, že zostava David Koller, Robert Kodym, P.B.Ch. a Michal Dvořák sa vtedy začala rozpadať na vrchole popularity, svedčia víťazstvá v ankete Český slavík v rokoch 1999-2002.

Všetci štyria sa po rokoch znovu na verejnosti stretli v roku 2011 na 20. ročníku cien Anděl, odkiaľ si kapela odniesla špeciálne ceny Album, Skupina a Interpret dvadsaťročia. So svojimi prvými troma štúdiovými albumami Lucie prekonala hranicu 100-tisíc predaných nosičov a získala Diamantovú platňu, celkovo skupina predala viac ako milión hudobných nosičov.

Prečítajte si: Film Lucie: Príbeh jednej kapely nie je drámou, skôr úsmevným pohľadom späť

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Nový trnavský futbalový štadión, ktorý investor City Arena, a.s. po kolaudácii odovzdal do majetku mesta Trnava, bol slávnostne otvorený 22. augusta 2015. Súčasťou areálu City Arena je aj dvojpodlažné podzemné parkovisko, administratívne priestory, hotel a obchodné centrum s viac ako 120 obchodmi a multikinom Cinemax s piatimi kinosálami. Celý komplex spĺňa štandardy moderných stavieb vrátane ekologických technológií a energetickej úspornosti. Viac informácií nájdete na www.cityarena.tt.

Text: PR článok
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Lucie