Priaznivci zosnulej americkej soulovej speváčky Arethy Franklin sa môžu tešiť na novú reedíciu jej gospelového albumu Songs Of Faith (1956).

Nahrávka s názvom Songs Of Faith: Aretha Gospel sa dostane na trh 22. marca. Vyjde pritom v limitovanej edícii bielych LP, ale aj na tradičných čiernych vinylových platniach a digitálne. Songs of Faith nahrala Franklin ešte ako 14-ročná v baptistickom kostole New Bethel Baptist Church. Okrem spevu mladá umelkyňa hrala aj na klavír

Aretha Louise Franklin bola jednou z najúspešnejších interpretiek všetkých čias. Získala 18 cien Grammy. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ju zaradil na prvé miesto rebríčka 100 najlepších speváčok všetkých čias a v roku 1987 sa stala prvou ženou, ktorú uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Na konte mala viac ako tri desiatky albumov.

Medzi jej najväčšie hity patria skladby ako I Never Loved A Man (The Way I Love You), Respect, Baby I Love You, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, (Sweet Sweet Baby) Since You've Been Gone, Think, The House That Jack Built, Spanish Harlem, Day Dreaming, Until You Come Back To Me (That's What I'm Gonna Do), Freeway Of Love, Who's Zoomin' Who či I Knew You Were Waiting (For Me), ktorú s ňou naspieval zosnulý spevák George Michael. Zomrela 16. augusta 2018 v dôsledku rakoviny pankreasu. Dožila sa 76 rokov.

Tracklist albumu Songs of Faith: Aretha Gospel:

1 There Is a Fountain Filled With Blood
2 Precious Lord (Part One)
3 Precious Lord (Part Two)
4 You Grow Closer
5 Never Grow Old
6 The Day Is Past and Gone
7 He Will Wash You White As Snow
8 While the Blood Runs Warm
9 Yield Not to Temptation

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/arethafranklin

Súvisiaci interpreti: Aretha Franklin